Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Scandal în ședința de Consiliu Local din cauza proiectului pentru construirea unei grădinițe în Obcini

Consilierii locali suceveni nu și-au dat acceptul de principiu pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini, în curtea Școlii nr.9 „Ion Creangă”, unde este o suprafață de 1.400 de metri pătrați. Proiectul a obținut doar 11 voturi pentru, cei de la PSD s-au opus cu vehemență.

Consilierul local Mocanu a atras atenția asupra a alte două amplasamente în Obcini, unde ar putea fi construită grădinița, dar primarul Ion Lungu a replicat că este vorba despre teren privat în locurile respective.

„Am identificat într-o oră de lucru, doi oameni și pe teren și la birou, două terenuri care sunt și libere, întrunesc toate condițiile, sunt și în suprafață de o mie de metri, nu cum spuneați dumneavoastră că ne trebuie o mie, dar ni-s buni și 500. Colegii noștri, cetățenii noștri din Obcini cunosc foarte bine și ca să dau Cezarului ce-i al Cezarului, am lucrat în parteneriat cu domnul Bejinaru care locuiește în Obcini și cunoaște cartierul mult mai bine decât mine. […] Și vă dau un exemplu, atenție, după o oră de lucru, că dacă lucram mai mult găseam mai multe amplasament, și, dacă vreți, la sfârșit vi le dau ca să le dați la consilierii dvs.[…] Este între blocurile E20- E 23- E 21, aripa care e o parcare publică, la momentul când s-a făcut poza asta era pe jumătate ocupată cu mașini și e un loc de joacă reamenajat. Deci este un amplasament”, a spus Mocanu.

„Mai mult de jumătate este proprietate privată”, a spus primarul.

Domnule Mocanu, ați fost personal cu mine la fața locului, am vorbit într-un fel, dar v-ați sucit politic. Acum dumneavoastră loviți în locuitorii din Obcini”, a replicat Lungu.

„Lucrăm contracronometru, până la 21 decembrie noi trebuie să depunem proiectul”, a adăugat primarul, la ideea contractării unei firme de consultanță.

Tot indirect m-a făcut mincinos (n.r. primarul Ion Lungu), adică am spus una și am făcut alta”, a spus consilierul social democrat Vasile Mocanu.

„Dragi suceveni, eu fac să fac această grădiniță, PSd-ul zice că vrea, dar nu vrea, vrea să-l faulteze pe Lungu. E o strategie anti-suceveni. Nu este altă opțiune de a face grădiniță în cartierul Obcini. punct”, a spus Lungu.

De ce sunteți împotriva unei analize? De ce dvs care spuneți că faceți administrație și nu politică politizați”, a replicat Mocanu.

„D-le primar, nu mi-a plăcut atitudinea dumneavoastră la un post de televiziune când ați spus: Eu sunt primăria, eu sunt ordonatorul de credite, eu decid ca grădinița să fie acolo.[…]În cartierul Obcini sunt alte terenuri libere[…]Cu ochiul liber se vede că acolo nu e bine. Este o încărcătură prea mare de clădiri, în condițiile în care Obcini este destul de deschis, de primitor ca spațiu” a spus consilierul local al PSD, Doinița Cocriș.

„Vă rog să îmi aduceți caseta în care am spus eu asta. Eu sunt atent la termeni, eu nu sunt arogant. Vă rog să vă cereți scuze public că eu nu am spus că sunt ordonator”– a replicat Lungu.

La ședința de CL au participat și câțiva profesori și elevi care și-au manifestat dezacordul pentru construirea grădiniței în curtea școlii.

De astăzi înainte, stimați domni de la PSD, nu o să mai am încredere în dumneavoastră când veți spune că vreți să lucrați pentru binele comunității”, le-a transmis Lungu după vot, consilierilor PSD.

„Dacă răul comunității înseamnă a face un studiu, înseamnă cu nu știți să conduceți o primărie”, au replicat consilierii PSD


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Scandal în ședința de Consiliu Local din cauza proiectului pentru construirea unei grădinițe în Obcini | Moldova24

Lăsați un comentariu

*