Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Pensiunea Casa Elena, închisă de DSP. Inspectorii au dat amenzi de aproape 5.000 de lei

În urma finalizării analizelor de laborator pentru probele recoltate de la pensiunea „Casa Elena” din Voroneț, o echipă de inspectori ai Direcției de Sănătate Public (DSP) Suceava s-a deplasat în cursul zilei de luni, 28 august, la pensiune și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, atât administratorului unității comerciale cât și bucătarului pentru stare de igienă necorespunzătoare a blocului alimentar.

„S-a recomandat închiderea unității pentru o perioadă determinată în care să se efectueze curățenia, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. Unitatea alimentară se va redeschide după ce se vor recolta o nouă serie de teste de salubritate care să confirme eficiența acestor operațiuni”, potrivit DSP Suceava.

Personalul blocului alimentar depistat ca fiind purtător de bacterii enteropatogene urmează în această perioadă un tratament pentru sterilizare și va fi reprimit în activitatea în urma unui nou control bacteriologic.

„DSP Suceava atenționează toți deținătorii de unități de alimentație publică ca în această perioadă cu temperaturi relativ crescute și cu un flux mare de turiști, să supravegheaze cu atenție modul de păstratre, pregătire și servire a alimentelor si să acorde o atenție deosebită modului în care personalul desemnat efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție. Facem aceste recomandări din dorința de a preîntampina apariția unor eventuale situații neplacute atat pentru turiști cât și pentru toate persoanele implicate în activitatea turistică”, transmite directorul interimar al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Reprezentanții DSP, ca și inspectorii DSVSA, au sesizat că în bucătărie era mizerie, în urma probelor de laborator găsindu-se  enterobacterii.

Totodată, au fost găsite nereguli și la personalul din bucătărie. În urma probelor, a reieșit că un angajat avea Escherichia Coli şi un  stafilococ.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dictat deja o amendă pentru pensiune. Pensiunea „Casa Elena” a primit o amendă de 2.000 de lei. Controlul a fost efectuat după ce nouă persoane, printre care și copii, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*