Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Mănăstirea Bogdana va fi restaurată cu fonduri europene. Vezi valoarea proiectului!

Mănăstirea Bogdana din Rădăuți va fi restaurată cu fonduri europene. Lansarea proiectului „Restaurarea, Conservarea Patrimoniului Cultural la Mănăstirea Bogdana” a avut loc pe 24 august 2017, în prezenţa partenerilor din proiect.

Părintele Adrian Bogdan Pojoga a prezentat obiectivul general al proiectului, şi anume valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Rădăuţi prin reabilitarea patrimoniului cultural la Mănăstirea Bogdana, adică a Bisericii „Sfântul Nicolae“, a clopotniţei şi sediului administrativ (fosta casă parohială), căruia i se va schimba destinaţia în muzeu şi transformarea sa într-un promotor al culturii româneşti.

Părintele Adrian Bogdan Pojoga a menţionat că valoarea totală a proiectului este de 21.286.342,92 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 20.851.981,52 lei. De asemenea a menţionat că perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni şi că grupul ţintă principal vizat este alcătuit în cea mai mare măsură din turişti, vizitatori, enoriaşi şi orice alte persoane interesate de turismul cultural religios.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mănăstirea Bogdana va fi restaurată cu fonduri europene. Vezi valoarea proiectului! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*