Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Vezi ce nereguli sunt în școlile sucevene la început de an școlar!

Conform datelor din unităţile de învăţământ, în şcoli au fost întreprinse măsurile specifice privind pregătirea spaţiilor şcolare pentru noul an şcolar: igienizarea spaţiului şcolar interior şi exterior s-a realizat în 96% din școli, fiind în curs şi lucrări de reabilitări/reparații; în majoritatea școlilor (92%) s-au efectuat sau sunt în curs lucrări de reparații curente la acoperişuri, garduri, grupuri sanitare, spații auxiliare, internate etc.

Totodată, la Berchişeşti există proiect pentru gradiniţă nouă aprobat de Primarie; la Voitinel s-a construit o sală de sport etc.

Prin Programul PNDL s-au aprobat pentru învăţământul sucevean alocaţii de la bugetul de stat 2015-2019 în valoare de 136,688,380.02 lei, iar prin PNDL II 2017-2020: 191.477.779,058 lei.

În condiţiile în care Primăriile şi Consiliile Locale gestionează bugetul şcolilor şi administrează toate resursele materiale, fiecare manager școlar/echipă managerială a căutat să eficientizeze relaţia de comunicare şi colaborare cu administraţia locală şi să găsească soluţii pentru problemele specifice.

Câteva probleme deosebite semnalate de şcoli sunt: cele 3 şcoli din Ulma, Nisipitu şi Lupcina sunt afectate grav de igrasie-ciupercă, la Şcoala Lupcina, clădirea a fost afectată de incendiul din 7 mai 2017
Școlile din Ulma şi Nisipitu au sume aprobate (aprox. 1.407.199 lei) prin Programul PNDL II pentru reabilitare şi modernizare.

La Şcoala gimnazială Salcea terenul de sport este nepracticabil, iar şcoala suferă de infiltrări de apă şi igrasie.

Igrasie pe exterior are și Şcoala gimnazială nr. 1 Gura Humorului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*