Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Inspectorul șef al IPJ Suceava s-a pensionat. Vezi cine a fost împuternicit la comandă!

Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, Dorel Aicoboae, care va împlini anul acesta 50 de ani, s-a pensionat de la 1 august. El îndeplinește condițiile de pensionare având peste 25 de ani de muncă în operativ.

Adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Toader Buliga, de 41 de ani, a fost împuternicit la comanda IPJ Suceava.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul anunţă că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din MAI în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

Carmen Dan a precizat că au fost discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice şi că decizia este ca salariile poliţiştilor să crească cu 10%. Ministrul de Interne a mai anunţat că vor fi angajate în Poliţie 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate. Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Inspectorul șef al IPJ Suceava s-a pensionat. Vezi cine a fost împuternicit la comandă! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*