Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Aproape 500 de medalii obținute de sportivii suceveni la competiții naționale și internaționale

Aproape 500 de medalii au fost obținute de sportivii suceveni la competiții naționale și internaționale, în 2016.

În anul calendaristic 2016, din care fac parte anii competiționali 2015-2016 și 2016-2017 sportivii legitimați la structurile sportive de pe raza județului Suceava au obținut reprezentând România în cazul competițiilor internaționale și cluburile sportive în cazul competițiilor interne un număr total de 468 de medalii din care 432 în intrecerile interne 36 în întrecerile internaționale.

Din cele 432 de medalii obtinute de sportivii județului Suceava în competițiile naționale, 82 au fost obținute de sportivii seniori astfel : 30 de medalii de aur, 23 medalii de argint și 29 medalii de bronz la disciplinele sportive : arte martiale, atletism, canotaj, sanie, schi fond, tir arc, tir sportiv, lupte greco romane, înot, modelism și radioamatorism.

La categoria de varsta Tineret s-au obtinut 23 de medalii astfel : 7 medalii de aur, 7 medalii de argint și 9 medalii de bronz la : atletism, canotaj, lupte greco-romane, box, tir arc, înot, sanie.

Copii și juniorii au participat în competițiile naționale la următoarele categorii de varsta :copii II, copii I, juniori III, juniori II(cadeți) și juniori I (juniori mari) și au obținut un numar de 327 de medalii din care: 88 medalii de aur , 95 medalii de argint și 144 medalii de bronz la următoarele discipline sportive : arte martiale, atletism, biatlon, box, canotaj, tir arc , tir sportiv, sanie, schi fond, judo, rugby, volei, inot, lupte greco romane, modelism, radioamatorism,hochei pe iarba, softball, oina.

În Competitiile de nivel international sportivii care au reprezentat tara noastră fiind convocati de la cluburile sportive din judetul Suceava au obtinut un numar de 36 de medalii.

Cele mai importante rezultate le-au obtinut urmatorii sportivi :
– Gag Andrei Marius legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava la Campionatul Mondial desfasurat in luna martie a anului 2016 în Portland (SUA) a obținut titlul de vicampion mondial in sală la aruncarea greutății. Pe parcursul anului 2016 același sportiv a obtinut o serie de rezultate remarcabile dintre care enumeram : titlul de campion national in sala și in aer liber, recordman national , campion balcanic, castigator al cupei europei și calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 unde s-a clasat pe locul XIII . Aceste rezultate i-au conferit sportivului locul I in topul performantelor sportive la nivelul judetului Suceava în anul 2016.

– Pascari Cosmin legitimat la secția de canotaj a Clublului Sportiv Municipal Suceava a obtinut urmatoarele performante în proba de 2 vâsle : Campion Mondial de juniori , Vicecampion European de juniori , multiplu campion și medaliat la Campionatele Naționale de Seniori și Juniori.
-Maria Marinela Mazilu legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei a obtinut urmatoarele rezultate : Campionă Mondială Seniori , Campioană Națională Seniori , Record Național –Starturi, Seniori
– Mancaș Alexandru de la Clubul Sporturilor Tehnico- Aplicative Suceava a fost în anul 2016 Vicecampion Mondial –Seniori , Trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Seniori , Medalie de argint si de bronz la Cupa Europei , Dublu Campion Balcanic, Multiplu Campion Național.
– Roșu Larisa de la secția de canotaj a Clubului Sportiv Muncipal Suceava -Vicecampioana Europeana, Campioană Balcanică, Campioană Națională și multiplă medaliată la Campionatele Naționale de juniori și Seniori
– Dănuț Elena de la sectia de canotaj a Clubului Sportiv Muncipal Suceava – Medalie de bronz la Campionatele Europene, Campioană Națională și multiplă medaliată la Campionatele Naționale de juniori și Seniori
– Dorin Dumitru Velicu legitimat la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei care a reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice de la Sochi a continuat seria rezultatelor bune si a obtinut o Medalie de bronz la Campionatul Mondial, Campion National si medaliat la Campinatele Nationale .
-Anisoara Hutopila, Ciprian Tazlaoanu și Adrian Filimon de la același club au obtinut fiecare locul IV la sanie , titlul de Campion National.
– Firfirică Alin sportiv legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava a obținut la aruncarea discului Locul II Cupa Europei Tineret și titlurile de Campion Balcanic Tineret și Campion Național Tineret.
Cele mai importante performanțe au fost obțiunute din nou în primul rând de sportivii legitimați la Cluburile Sportive de drept public care aparțin Ministerului Tineretului Și Sportului respectiv : Clubul Sportiv Municipal Suceava, Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative Suceava, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei și de Clubul Sportiv Universitar Suceava de asemenea Structură Sportivă de drept public care aparține Ministerului Educației Naționale .

În randul copiilor și juniorilor cele mai importante performanțe le-au obțiunut sportivii legitimați la : Liceul cu Program Sportiv Suceava la disciplinele : atletism, volei, handbal, rugby, lupte greco-romane, fotbal ; Clubul Sportiv Școlar Nicu Gane Fălticeni la disciplinele :atletism, canotaj, volei, fotbal; Clubul Sportiv Școlar Rădăuți la disciplinele : atletism, tir arc, lupte greco-romane, hochei pe iarbă, tir sportiv; Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului la : judo și rugby și Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei la: sanie, biatlon și schi fond.

Rezultatele obținute de sportivii județului Suceava sunt cu adevărat remarcabile dacă ne raportăm la resursele financiare alocate pentru performanță în raport cu partenerii de întrecere. județul Suceava se numără printre judetele cu tradiție în practicarea unor ramuri sportive care aduc rezultate și aici ne referim la : atletism, canotaj, tir arc,lupte greco-roamane, volei,rugby ,handbal și la sporturile de iarnă care se bucură de condiții naturale și materiale din ce în ce mai bune : schi,schi fond, sanie, biatlon , skeleton. Într-un studiu la nivel național Suceava ocupă locul 4 la nivel national cu un numar de 7 de Campioni Olimpici care provin din judetul nostru aici și locul 3 cu un numar de 13 medalii olimpice de aur cucerite de sportivii nostri de-a lungul timpului”, se arată într-un informare a Direcției de Tineret și Sport.

La ultima editie a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio județul Suceava a fost reprezentat pe lângă aruncătorul de greutate Andrei Gag, în proba de dublu vâsle -categorie ușoară de Geanina Beleagă sportivă care a fost descoperită și pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa și de Andreea Boghian sportivă născută în Gura Humorului care a făcut parte din echipajul de 8+1 care a cucerit în final medaliile de bronz.

În prima jumătate anului 2017 sportivii legitimați la Cluburile Sportive din Județul Suceava au obțiunut de asemenea rezultate notabile după cum urmează :
– Echipa de Rugby a Clubului Sportiv Municipal Suceava a devenit și Campioană Națională câștigănd Divizia Națională de Seniori și promovând în Superliga Națională, competiție de nivel profesionist.
– Atletul Alin Firfirică sportiv legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava a continuat și în anul 2017 seria foarte bună de rezultate câștigând medalia de argint în proba de aruncare a discului din cadrul Campionatului European de Tineret .
– În cadrul Campionatului European de Alergare montana pentru juniori ,județul Suceava a obțiunut trei medalii : una de aur prin sportivul Gabriel Bularda legitimat la Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei, una de argint cu echipa și una de bronz la individual prin sportiva Andreea Dorofotei sportivă din Câmpulung Moldovenesc legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava.
-Un rezultat cu adevărat important l-a obținut sportivul rădăuțean Andrei Rusu legitimat în prezent la Clubul Sportiv Muncipal Dorna Vatra Dornei care a devenit Campion European al probei de 10.000 metri și medaliat cu bronz în proba de 5000 m. Rezultatul este cu atât mai remarcabil cu cât în orașul Vatra Dornei stadionul din localitate nu este dotat cu pistă de atletism.
– Cele mai bune rezultate le-au obținut însă canotorii suceveni la Campionatele Mondiale de tineret astfel : Cosmin Pascari sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Suceava a reușit alături de Mihaiță Țigănescu, originar tot din județul Suceava, din localitatea Horodnic de Jos să câștige aurul în proba de dublu rame masculin, iar echipajul de 8+1 care l-a avut în componență pe sportivul Ciprian Tudosa sportiv format la Clubul Sportiv Școlar ,,Nicu Gane” Fălticeni.

Remarcăm faptul că sportivii originari din Suceava, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți și Fălticeni obțin constant rezultate foarte bune la nivel european și mondial confirmând statisticile care ne situeaza pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește resursele umane pentru performanță sportivi pe de o parte și antrenori pe cealalta parte”, susțin reprezentanții DJTS Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aproape 500 de medalii obținute de sportivii suceveni la competiții naționale și internaționale | Moldova24

Lăsați un comentariu

*