Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Mesaje pline de regret transmise de cei care au cunoscut-o pe Carmen Agoutin. Fostul consul va fi condus, vineri, pe ultimul drum

Fostul consul al României la München, Carmen Agoutin, va fi condus, vineri, pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al lui Carmen Agoutin a fost depus la sediul Efemer, iar slujba de înmormântare va începe la ora 12.00.

Carmen Agoutin va fi înmormântată în cimitirul Pacea.

Aceasta a fost unul dintre cei mai apreciați suceveni. A fost profesor de limba germană, atât la Suceava, cât și la București, a fost șef al Inspectoratului pentru persoane cu handicap Suceava şi director la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Zvoriştea.

Carmen Agoutin a fost un om extrem de activ, care s-a implicat în problemele societății pentru a găsit soluții, atât ca și consilier județean din partea PSD, dar și ca și consul al României la München.

O boală cumplită i-a curmat viața după o luptă de câțiva ani. Carmen Agoutin a dus lupta cu boala în Germania, unde medicii au făcut tot posibilul să o salveze, din păcate, însă, fără succes.

Moartea acesteia a îndurerat întregul județ.

Am cunoscut-o pe Carmen inainte de 2000. Ea era implicata politic in PDSR, eu nu, pe vremea aia nu prea ma interesau partidele, mergeam la vot, dar cam atat. Am intalnit-o apoi si la unele actiuni artistice si culturale, canta foarte bine si stia sa tina si audienta in priza. Am devenit apoi colegi de partid, din 2003, apoi colegi in consiliul judetean, pana cand a plecat consul al Romaniei la Munchen. Isi dorea foarte mult asta si era pregatita nu doar prin buna cunoastere a limbii germane pe care a predat-o in tara, dar si prin apropierea de germanii pe care i-am avut aproape prin prisma parteneriatului cu regiunea Augsburg. In acest oras ne-am si vazut in 2013 si 2014 in cateva actiuni diplomatice bilaterale. A urmat apoi vestea proasta, dar am sperat in bine, mai ales dupa ce am vazut-o la mine in birou, la consiliul judetean, in vara lui 2015. A fost din pacate, pentru ultima oara cand am vazut-o si trebuie sa vorbesc la trecut, pentru ca, din pacate,Carmen Agoutin nu mai este printre noi. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Si iti multumesc pentru tot ceea ce ai facut cu buna credinta si dragoste de tara!”- a transmis pe pagina sa de socializare, fostul președinte al CJ Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

A fost cea mai bună profesoară pe care am avut-o la Universitatea Ștefan. Regret nespus plecarea ei”, a spus Dana Grădinaru, una dintre fostele sale eleve.

Mi-au trebuit 2 zile ca sa ma adun dupa cumplita veste! Drum bun in lumina, cu pace si liniste, suflet drag si bland, dum lin printre stele draga Carmen Agoutin! Condoleante familiei!”, a transmis Letitia Osivschi Heiser.

Odihneste-te in pace! Ai fost o persoana calda, empatica si atata de draguta cu toti! Imi pare atat de rau…!”-  a spus Monica Buzdugan.

Dumnezeu sa te odihneasca “Carmen Agoutin“. Un om si un artist deosebit”- Aurel Petru Toma.

Suceveanca Carmen Agoutin, fost consul al României la München, s-a stins din viață


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*