Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Dan Acibotăriță atrage atenția asupra efectelor dispariției pădurilor: Temperaturi foarte ridicate, tornade apărute din senin, lipsa precipitațiilor, ploi torențiale locale care, dacă sunt prin zona de munte, se transformă în torente ce mătură totul în cale

Președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, atrage încă o dată atenția, într-un comunicat de presă, asupra tăierilor ilegale de pădure.

„De 12 ani de zile ne tot batem gura cu faptul că pădurile din România sunt furate ”ca-n codru” și nimeni nu vrea să facă ceva pentru a opri acest dezastru. Nenorocirea cea mai mare este că suntem afectați cu toții de dispariția pădurilor. Semnalele sunt ”afișate” de ceva timp. Temperaturi foarte ridicate, tornade apărute din senin, lipsa precipitațiilor, ploi torențiale locale care, dacă sunt prin zona de munte, se transformă în torente ce mătură totul în cale, inclusiv vieți omenești. S-a mers cu radarul pădurilor, inspectorul pădurilor, s-a schimbat un pic din cadrul legal, dar este greu să te lupți cu o organizație internațională care fură lemn și sunt implicați politicieni, magnați, justiție, poliție, cu alte cuvinte ce este mai important dintr-o țară și cu sprijin la Buxelles. Cândva codru era frate cu românul. El sprijinea, suținea și îl apăra pe român de ce este mai rău. Mii de ani frumoasa și minunată pădure s-a identificat cu viața și istoria noastră, dar după așa-zisa revoluție, urgia s-a abătut asupra pădurilor românești. S-a tăiat din ea fără să-i pese românului. Drujbele și topoarele erau permanent în pădure. Zeci de mii de copaci au fost și sunt doborâți. Banul este prioritatea, restul din istorie s-a transformat în nepăsare. Degeaba cu ani în urmă pădurea i-a apărat și hranit rudele, astăzi prostul de român a tăiat-o pentru vreo doi dolari sau euro. A vândut pe nimic o istorie, iar cei care au cumpărat-o și o cumpără mai departe cunosc aceste aspecte, dar râd de prostia și obediența noastră. Recent, ministru Pană spunea public, că trebuie zeci de ani, dar fără să se mai taie ceva, pentru regenerarea pădurii. Sunt vorbe grele, dar suntem convinși că nici măcar d-na Ministru nu crede în ele. Este imposibil să realizezi o revigorare a pădurii din România paralel cu interzicerea de tăieri. Copacii vor fi doborâți, furați din țara noastră mai departe, iar cei care realizează acest lucru nu vor planta nimica. Treaba tot românul de jos o va face”, spune Acibotăriță.

El a atras atenția că  „în județul Suceava spre 12 Apostoli, Adâncata, Călinești Enache, Cacica, Gura Humorului, Lucina, Rarău ai să vezi cât de rară a devenit pădurea, iar pe unele locuri cum a dispărut cu totul”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*