Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Spitalul Județean Suceava va fi vizitat de Comisia Națională de Acreditare în vederea reacreditării. Vezi când!

Spitalul Județean de Urgență Suceava va fi vizitat de Comisia Națională de Acreditare în vederea reacreditării. Vizita va avea loc în perioada 21-25 august 2017, iar evaluarea se va încheia la sfârșitul lunii septembrie.

Până pe 18 august, însă, este o perioadă de pre-vizită, iar după 25 august urmează o perioadă de post-vizită, când vor fi remediate eventualele probleme găsite.

Reevaluarea se face pentru ca Spitalul să își poată păstra nivelul de competență IIA cu care a fost evaluat în urmă cu cinci ani.

Până atunci, însă, în perioada aceasta are loc un audit intern, la nivelul tuturor secțiilor din spital.

„E un fel de repetiție a ceea ce va fi această reacreditare și se vine și se ia foaie cu foaie, hârtie cu hârtie și biblioraft cu biblioraft și văd că numărul lor a crescut din ce în ce mai mult și acest audit intern va da și el o notă a secției respective, în ceea ce privește respectarea măsurilor de asepsie, antisepsie, de dezinfecție, de management al deșeurilor, de satisfacție a pacienților, de satisfacție a personalului medical. Sunt vizate extrem de multe aspecte, mult mai multe decât erau vizate la acreditarea precedentă, pentru ca noi, în final, să primim acea notă pe care o așteptăm, să zic, cel mai târziu, în luna noiembrie. Acesta este stadiul în care ne aflăm”, declarase, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt la Spitalul Județean Suceava.

Acreditarea spitalelor este obligatorie, întrucât spitalele care nu solicită demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi fonduri de la buget. Acreditarea spitalului sucevean poate ajunge și la 100.000 de euro.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Spitalul Județean Suceava va fi vizitat de Comisia Națională de Acreditare în vederea reacreditării. Vezi când! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*