Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO! Mii de credincioși la Putna, la sărbătorea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Mii de credincioși s-au aflat, duminică, la Putna, pentru a-l sărbători pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Oamenii au ascultat slujba și au asistat la programul artistic, dar și defilarea militară, în ciuda temperaturilor foarte mari.

La ceremonie au participat, printre alții, și președintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și prefectul Mirela Adomnicăi, şefii structurilor judeţene MAI, dar Alexandru Jizdan – ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova şi general-maior Mihail Harabagiu, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova.

La finalul Sfintei Liturghii, a urmat un program artistic susţinut de mai multe formaţii, care au încântat şi emoţionat auditoriul.

Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori la mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, din partea oficialităţilor române şi moldovene.

„Defilarea forţelor prezente a încheiat festivităţile. Au defilat Garda Drapelului de Luptă şi un Pluton Gardă de Onoare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, un Pluton Gardă de Onoare cu Drapelul Naţional al Republicii Moldova de la Academia de Poliţie “Ştefan cel Mare” Chişinău, un Pluton de defilare al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi un Pluton de defilare al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni”, susțin reprezentanții ISU.

Duminică, se împlinesc 513 ani de la moartea voievodului Ștefan cel Mare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Mii de credincioși la Putna, la sărbătorea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare | Moldova24

Lăsați un comentariu

*