Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Amenzi de 11.500 de lei date de inspectorii muncii suceveni în urma unor controale la procesatorii de carne, lapte și pește

În luna iunie 2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat campania națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile prelucrării și conservării cărnii, prelucrării și conservării peștelui, crustaceelor și moluștelor, fabricării produselor lactate și a brânzeturilor, precum și în domeniul comercializării acestora.

La acţiune au participat un număr de 16 inspectorii de muncă care au controlat un număr de 38 angajatori.

În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 7 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 11.500 lei.

Deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă: nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; neinformare muncă de noapte; nu este afișat regulamentul intern; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal,  lipsă repartizare program de muncă în contractele individuale de muncă cu timp parțial sau în actele adiționale încheiate ulterior, nu sunt evidențiate clar orele de lucru în contractele individuale de muncă”, potrivit inspectorului șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de 11.500 de lei date de inspectorii muncii suceveni în urma unor controale la procesatorii de carne, lapte și pește | Moldova24

Lăsați un comentariu

*