Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

122 de elevi suceveni au spus „pas” probei de limba română de la Evaluarea Națională

Un număr de 122 de elevi au spus „pas”, luni, primei probe de la Evaluarea Națională, respectiv cea la Limba și literatura română. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Suceava, Cezar Anuței, din cei 6.188 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, 6.066 au fost prezenți la prima probă a examenului.

„Nu au fost incidente. Doi elevi au susținut proba în condiții speciale, unul la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni și unul la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni”, ne-a declarat Anuței.

Evaluarea Națională 2017 reprezintă un examen foarte important pentru elevele claselor a VIII-a. Notele obținute le probele de la Evaluarea Națională 2017 vor fi luate în considerare la calcularea mediei de admitere la liceu. Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere.

Miercuri, 21 iunie, elevii vor susține proba la Matematică, pe 22 iunie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie până la ora 16.00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi în intervalul 16.00-20.00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 30 iunie.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. gigel says:

    Câți au scris cu stânga prin toalete și au făcut modificări după strangerea lucrărilor din săși???Directori care au scris teze în toalete și corecturi pe fugă pentru rezolvarae rapidă a celor ce trebuie!!!MIZERII DE EXAMENE PE SEAMA UNOR BIEȚI COPII!

    Răspunde
  2. gigel says:

    Supraveghetorii sunt duși cu capu.Exagerează și stresează copiii.Ar trebui o comisie de la Minister să le facă un control.Invățătoare care n-au dat un examen de titularizare în viața lor,sunt de pensie și fac figuri la elevi in calitatea lor de supraveghetori.Mizeriile din Suceava cu directori care au scris și mai scriu lucrări prin toalete,profesori care scriu cu stanga și peste greseala în teze nu mai sunt depistați.Dar sunt stresați elevii și asta le face fatală paticiparea la examen.

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 122 de elevi suceveni au spus „pas” probei de limba română de la Evaluarea Națională | Moldova24

Lăsați un comentariu

*