Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Localnicii dintr-un sat din Suceava și-au făcut singuri drumul pentru a avea acces spre casă. Vezi reacția primarului!

Localnicii dintr-un sat din Suceava au lăsat pentru o zi toate treburile deoparte și s-au apucat să-și facă drum de acces spre localitate. Este vorba despre oamenii din satul Cununschi din comuna Brodina, care s-au săturat să aștepte autoritățile să le facă drumul și și-au făcut singuri cale de acces.

„Asa se face drumul care duce spre satul Cununschi. Locuitorii acestui sat au crezut până in acest moment ca promisiunile facute inainte de alegerile locale se vor lasa cu fapte…din pacate au ramas doar promisiuni. Cu siguranta dacă s-ar interveni la timp cu cateva utilaje nu s-ar fi ajuns aici. Acesti oameni au lasat tot ce au avut de facut si o zi intreaga au lucrat pentru a face posibil un drum de acces spre casă”, a spus unul dintre localnici.

Oamenii sunt hotărâți să facă demersuri la Consiliul Județean, în speranța că se vor lua măsuri pentru a avea și ei un drum în adevăratul sens al cuvântului.

Primarul comunei Brodina, Codrin Ilaș Rusu, a reacționat imediat după gestul localnicilor și a transmis prin intermediul paginii de Facebook a comunei câteva explicații.

Avand in vedere sesizarea cu privire la starea drumului ce duce spre satul Cununschi doresc a face urmatoarele precizari:
1. Drumul a fost refacut anul trecut – 2016 – perioada august-septembrie (imediat dupa alegerile locale)(ca si restul drumurilor din zona de munte a comunei Brodina)
2. Datorita faptului ca drumul este de pamant orice reprofilare se face pe acest drum nu rezista mai mult de cateva luni din cauza ploilor si a exploatarilor forestiere din zona (este valabil pentru toate drumurile din zona de munte)
3. Amenajarea unui astfel de drum cu santuri, consolidari de maluri, pietruire, tasare etc. Implica costuri enorme, nefiind singurul drum cu astfel de probleme.

4. Aceste drumuri din zona de munte se afla in dubla administrare – Primaria Brodina si Directia Silvica Suceava – ceea ce determina o problema referitoare la realizarea de investii majore intrucat aceste drumuri sunt si drumuri forestiere, Primaria Brodina neavand dreptul de a efectua aceste investitii majore fara ca aceste drumuri sa fie drumuri comunale. In perioada urmatoare vom incepe demersurile in vederea trecerii tuturor drumurilor din zona de munte in administrarea Primariei Brodina astfel incat in timp aceste drumuri sa poata fi amenajate corespunzator. Aceast procedura este una de lunga durata fiind necesara fie o Hotarare de guvern fie o Hotarare judecatoreasca prin care aceste drumuri sa treaca in integralitate in administrarea Comunei Brodina  Pana la solutionarea problemei juridice se vor efectua doar actiuni de reprofilare fara a putea realiza investitii majore asupra acestui drum si a celorlalte drumuri din zona de munte a comunei”, a precizat primarul.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Localnicii dintr-un sat din Suceava și-au făcut singuri drumul pentru a avea acces spre casă. Vezi reacția primarului! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*