Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Drumurile expres Pașcani- Suceava și Suceava- Siret, pe lista de așteptare a ministerului. Lucrările ar putea începe abia prin 2022

Drumurile expres Pașcani- Suceava și Suceava- Siret au fost puse pe lista de așteptare de Ministerul Transporturilor. Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis o adresă către minister în care solicita informații cu privire la proiectele pentru extinderea rețelei de drumuri și autostrăzi, iar răspunsul ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, fost unul nu tocmai plăcut.

În adresa trimisă către CJ, reprezentanții Ministerului Transporturilor arată că drumurile expres Pașcani- Suceava și Suceava- Siret sunt „obiective prevăzute în Master Planul General de Transport al României și care se vor realiza în perioada următoare”. Perioada următoare înseamnă după 2020.

Pentru drumul Pașcani- Suceava, cu o lungime de 60,5 kilometri, este prevăzut ca studiul de fezabilitate să fie realizat în anul 2021, anul de începere a lucrărilor va fi 2022 și ar urma să fie finalizat în 2024. Pentru drumul expres Suceava- Siret, cu o lungime de 41 de kilometri, este  prevăzut ca studiul de fezabilitate să fie realizat în anul 2021, anul de începere a lucrărilor va fi 2023 și va fi finalizat în 2024.

Ministrul Transporturilor arată că în acest an s-au alocat fonduri pentru podul de la Ungheni (574 mii lei), autostrada Târgu Mureș- Iași- Ungheni (Târgu Mureș- Ditrău: 7.205 mii lei, Ditrău- Tțrgu Neamț: 4.249 mii lei, Târgu Neamț- Iași- Ungheni: 3.808 mii lei).

Pentru Drumul Siretului au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru drumurile expres: Ploiești- Buzău- Focșani- Bacău Pașcani, sunt cuprinse ca parte din Coridorul Pan European.

Alocația bugetară pentru Ploiești- Buzău este de 6.426 mii lei, Buzău Focșani: 6.664 mii lei, iar Focșani- Bacău: 8.806 mii lei, Bacău- Pașcani: 4.760 mii lei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Drumurile expres Pașcani- Suceava și Suceava- Siret, pe lista de așteptare a ministerului. Lucrările ar putea începe abia prin 2022 | Moldova24

Lăsați un comentariu

*