Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur, audiat la Comisia pentru anchetarea alegerilor din 2009: Categoric nu există posibilitatea ca votul să fie fraudat

Președintele PNL Suceava, dar și președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost audiat, marți, la Comisia pentru anchetarea alegerilor din 2009.

Fostul șef al campaniei PDL de la alegerile din 2009 a precizat că nu există posibilitatea ca votul să fie fraudat.

Nu, categoric nu. Mai ales că ne-am desfășurat activitatea într-un câmp politic în care noi eram minoritari, ca număr de reprezentanți, care aveam un candidat, față de ceilalți reprezentanți într-o secție de votare”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a explicat procedura numărătorii paralele pe care o efectua PDL la alegeri.

Potrivit evz.ro, Flutur a declarat: „Se stie si public ca PDL transmitea si era primul partid care avea rezultatele cu o probabilitate foarte mare. De ce tineai mobilizat omul din sectia de votare? Eram cam singuri si partidele care se asezau in batalie erau unite, trebuia sa urmarim sa nu plece oamenii din sectia de votare pana cand semneaza procesul verbal. Era un program pe calculator, exista si acum, care centraliza, oamenii transmiteau la centru rezultatele pe sectie de votare, erau cam 18.000 de sectii de votare. Videanu era și el unul dintre oamenii implicați in numaratoarea paralelă. Nu mai sunt sigur (cine s-a ocupat de numaratoarea paralelă pe Diaspora), nu vreau să greșesc, senatorul Badea era unul dintre ei, nu-mi amintesc.  In turul 2 eram la o emisiune la TVR 1, cand am venit eu, dupa miezul noptrii, se cam limpezisera lucrurile. Fiecare partid spunea ca are numaratoarea paralelea, dar PDL a produs-o. Pe partea cealalală nu vedeam acest produs. Presa a avut acces la noi, se vedea tensiunea din sala de sedinta cum centralizai. Datele le aveam de la BEJ-uri, noi asa am fost organizati la echipele de campanie judetene se centralizau procesele verbale, se centralizau pe judete si pe urma judetele trimiteau spre Bucuresti. Cred ca dupa miezul nopții am fost siguri că am câștigat. Si in 2004 cand era Alianta DA aveam acea institutie a numaratorii paralele, am avut-o la toate alegerile si era ceva firesc si nu cred ca e ceva imposibil, o foarte buna organizare si mobilizare a oamenilor din sectia de votare, raportau telefonic cand lua copia de pe procesul verbal pentru centralizare. Nu stiu programul PDL cine l-a facut, dar din ce stiu aveam oameni buni specialisti in domeniul informatic, nu e mare lucru sa centralizezi un tabel care sa se actualizeze. Problema nu era a programului, ci sa umpli programul acela cu date din teritoriu”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*