Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Două expoziții temporare despre cultura și civilizația chineză, la Suceava

Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei în colaborare cu Casa Româno-Chineză Suceava sub patronatul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București organizează vernisajul expozițiilor „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” şi „Beautiful China”, care va avea loc marți, 6 iunie, în incinta Muzeului Bucovinei începând cu ora 14:00. Expozițiile temporare prezintă aspecte importante din cultura şi civilizaţia chineză și vor fi depuse în perioada 6-23 iunie 2017.

Moneda ocupă rolul principal în „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” . Istoricii o văd ca pe o oglindă a transformărilor de ordin politic, economic, social, cultural și artistic suferite de societatea chineză de-a lungul timpului.

Putem identifica trei mari etape în evoluţia monedelor chinezeşti, prezentate în ordine cronologică în cadrul expoziţiei:
1. monede antice de la apariţia acestora până în perioada dinastiei Qing;
2. monede chinezeşti de la sfârșitul dinastiei Qing în Republica China până în timpurile moderne;
3. monede chineze din perioada modernă.

Pe de altă parte, expoziţia de tablouri ”Beautiful China”, evidenţiază simbolurile binecunoscute ale Chinei: Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de teracotă, Ursul Panda, Ceaiul verde, Mătasea, Trenul de mare viteză etc. dar şi aspecte din viaţa cotidiană a chinezilor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Două expoziții temporare despre cultura și civilizația chineză, la Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*