Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Prima ediție a Festivalului Internațional Ștefanian. Vezi ce evenimente vor avea loc!

Festivalul Ștefanian va debuta sâmbătă, 24 iunie, și se va încheia pe 2 iunie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
O idee mai inedită o constituie lansarea vinului Domnesc, la Cetatea de Scaun.

„Un Tedeum, pomenilor domnilor Moldovei în capela Cetății de Scaun a Sucevei va fi pe 24 iunie, sâmbătă, când încep și Zilele Sucevei, la ora 17.00. Pe data de 25 iunie, la ora 09.00, slujbă religioasă și sper să se desfășoare de acum încolo tot timpul, duminica, în capela Cetății de Scaun slujbă religioasă. Am avut o discuție și am cerut binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a IPS Pimen în acest sens, apoi vom avea la ora 17.00 și va fi transmis în direct, așa am discutat, primirea soliilor ctitoriilor lui Ștefan cel Mare în Cetatea de Scaun”, a declarat Flutur.

Programul continuă la ora 18.40 cu piesa de teatru Apus de soare. Nu vor lipsi nici filmele din cadrul festivalului. Sunt programate proiecții ale filmelor Frații Jderi și Ștefan cel Mare, pe 26 și 27 iunie, la Muzeul de Istorie, la ora 18.00. Pe 27 iunie, tot la Muzeul de Istorie, la ora 14.30, va avea loc un vernisaj făcut de Biserica din Pătrăuți.

Președintele CJ a susținut că vor fi manifestări, cu prilejul Festivalului Ștefanian, și la Soroca, Orhei, în județul Alba, la Vaslui, la Neamț, dar și la Botoșani și Bacău.

Festivalul se va încheia la Putna.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prima ediție a Festivalului Internațional Ștefanian. Vezi ce evenimente vor avea loc! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*