Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Povestea fetei din Fălticeni, bursieră la Princeton: „Am fost acceptată la Goldman Sachs”

Puţini studenţi se pot mândri că au fost acceptaţi la „Universitatea lui Einstein“, iar printre ei se numără şi Iustina Crăciun, medaliată olimpică internațională la astrofizică.

Originară din Fălticeni, Suceava, Iustina Crăciun, 21 ani, este un adevărat specialist în astronomie şi astrofizică, dar nu acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze în viaţă. Pasiunea pentru astrofizică i-a fost insuflată de către tatăl său, Petru Crăciun, coordonator al lotului olimpic, potrivit Capital.ro.

Prima medalie internaţională, de bronz, a obţinut-o la Olimpiada de astronomie şi astrofizică din Crimeea din 2010. Au urmat alte medalii de bronz câştigate la olimpiadele din Polonia (2011) şi Brazilia (2012). În 2013, în Grecia, Iustina a reuşit cea mai bună performanţă, obţinând două medalii de aur pentru proba individuală şi pentru cele mai inovatoare răspunsuri oferite. La ultima ei participare la olimpiadă, ediţia din 2014, organizată la Suceava, Iustina a câştigat o nouă medalie de aur. În total, lotul naţional, a obţinut în acel an şase medalii de aur. Iustina, precum majoritatea olimpicilor români, a terminat liceul internaţional de informatică din Bucureşti (International Computer High School), cu nota 10. A obţinut burse la trei universităţi engleze, două americane şi una din Singapore, însă a ales în cele din urmă Princeton.

Am ales Princeton pentru că acolo a fost profesor Einstein, dar şi pentru că au o facultate de fizică şi astrofizică cu nişte laboratoare fantastice“, explică Iustina Crăciun alegerea ei.

Vezi aici povestea ei!


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Nini says:

    Cui foloseste astro. ..fizica? Ce produce?bani cheltuiti aiurea…… fata lui tata. Daca nu era membru activ psd nimeni nu stia de inspectorasul de la folseni…. mai lasa neeeee!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*