Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Amenzi de peste 87.000 de lei date de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, în luna aprilie

In luna aprilie 2017, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfasurat 209 actiuni de control, soldate cu 62 amenzi in valoare de 87200 lei si 34 avertismente. Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor nationale si locale.S-au inregistrat 90 reclamatii, neevidentiindu-se un segment de piata in mod special.

În ce privește tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor textile, s-au desfasurat 33 actiuni de control, fiind aplicate 17 amenzi in valoare de 23800 lei si 4 avertismente. S-au oprit temporar de la comercializare produse in valoare de 17786 lei. Ca si deficiente constatate: lipsa etichete umidorezistente, etichete netraduse in limba romana, lipsa preturi, la controalele privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare si nealimentare din mediul rural, s-au efectuat 36 actiuni, fiind aplicate 13 amenzi in valoare de 15800 lei si 6 avertismente. Ca si deficiente constatate amintim-lipsa preturi, nerespectare orar de functionare.

În ce privește tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale, comformitatea si modul de etichetare, prezentare si comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne, oua, produse patiserie, ciocolata si produse de cacao), bauturi (vin), nealimentare (vopsea de oua), au fost verificati 38 de agenti economici, la 12 dintre acestia constatandu-se abateri, fiind aplicate amenzi in valoare de 22700 lei. S-au retras de la comercializare 452 kg de produse, in valoare de 4460 lei. Dintre abaterile constatate amintim: neevidentierea pe eticheta a alergenilor, conditii de depozitare necomforme, neafisarea pretului produsului.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de peste 87.000 de lei date de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, în luna aprilie | Moldova24

Lăsați un comentariu

*