Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Începe dezinsecția împotriva căpușelor în municipiul Suceava. Marian Andronache: Nu afectează absolut deloc locuitorii

Începe dezinsecția împotriva căpușelor în municipiul Suceava. Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Marian Andronache, operațiunea începe de marți, 23 mai, de la ora 22.00.

Dezinsecția se va face în parcuri, în zona locurilor de joacă, unde sunt garduri verzi, pe o suprafață de 107.000 metri pătrați. Costul este 0,25 de lei metrul pătrat, susține viceprimarul Sucevei, iar pentru o asemenea suprafață se ajunge undeva la 26.000 de lei.

„De la ora 10 (n.r.22.00) încep lucările de dezinsecție și presupun stropirea cu o substanță de o anumită concentrație, specială pentru căpușe, se stropește iarba și vegetația, gardurile verzi, în toate parcurile și locurile de joacă, e 107.000 metri pătrați, 107.000 și ceva, adică vreo 10 hectare. Nu dăm pe toate spațiile verzi dintre blocuri că nu se poate acoperi, dar problemele, dacă sunt, sunt în parcuri nu printre blocuri. Nu afectează absolut deloc locuitorii. Noi facem noaptea ca să nu deranjăm oamenii, că mai stau în parc pe bancă”, ne-a declarat Marian Andronache.

Măsura a fost luată după ce la Spitalul Județean Suceava au ajuns, în ultima perioadă, mai mulți suceveni care au fost mușcați de căpușe. De regulă, această dezinsecție a fost efectuată o dată pe an în municipiul Suceava, dar viceprimarul Marian Andronache susține că această operațiune ar urma să fie repetată dacă este nevoie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Începe dezinsecția împotriva căpușelor în municipiul Suceava. Marian Andronache: Nu afectează absolut deloc locuitorii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*