Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Prognoza meteo. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

Vremea rămâne instabilă și astăzi, cu cer înnorat temporar accentuat, cu averse și descărcări electrice, mai ales în sud-estul și nord-vestul țării. În rest, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse.

Izolat, mai ales la munte, cantitățile de apa vor depăși 20…25 l/mp. Vântul suflă intens astăzi în regiunile estice și la munte, trecător însă se va face simțit și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15…16 grade pe litoral și 25…26 de grade în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei. Presiunea atmosferica este în ușoară creștere, însă tot mai scăzută decât normal rămâne.

Luni, tot vreme instabilă, cu averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, de scurtă durată în special în sudul tării, local în centru, est și la munte și izolat și în rest. În zona montană cantitătile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade pe litoral și 26 de grade vestul și sud-vestul țării.

În București mâine vremea seamănă cu cea de azi – vreme ușor instabilă, cu cer înnorat temporar peste zi, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Ne trezim cu 9-11 grade, iar la amiază se vor înregistra 22…23 de grade.

De marți se face frumos unde acum nu e, dar instabilitatea se mută în vestul și sud-vestul țării și în zona montană unde va fi înnorat temporar accentuat și, pe arii restrânse, vor cădea ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului.

În restul țării, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade pe litoral și 25…26 de grade în vest, sud-vest și centru. În București marți, o zi predominant frumoasă, cu cer variabil, vânt slab și moderat, 10-12 grade în zori, 23-24 la amiază.

Sursa: Realitatea.net

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*