Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Fostul senator de Suceava, care și-a făcut un domeniu ca-n filme în pădure, contestă controlul autorităților

Fostul senator de Suceava Teodor Hauca, omul de afaceri care a construit un domeniu spectaculos in zona Bucium din Iasi, vrea sa conteste procesele verbale intocmite de Garda Forestiera Suceava. Comisarii considera ca a construit ilegal, iar fondul forestier a fost afectat. Omul de afaceri sustine ca vine cu dovezi ce nu pot fi contestate, potrivit Buna Ziua Iasi.

Deocamdata, nu am primit nicio hartie. Bineinteles ca voi aduce dovezi care sa demonstreze adevarul. Va trimit totul in scris, pentru a demonstra ca nu este nimic adevarat”, a declarat pentru BZI, omul de afaceri.

Garda Forestiera a formulat o sesizare penala catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi pentru ca ar fi construit intr-un fond forestier fara sa respecte legislatia in vigoare.

S-a constatat ca proprietarul unei suprafete de circa doua hectare de fond forestier a încalcat conditiile în care i s-a aprobat amplasarea a doua constructii pe terenul detinut. Astfel, în locul celor doua locuinte de câte 200 metri patrati aprobate, acesta a construit o singura cladire, cu o suprafata mult mai mare, a amplasat înca o cladire pentru care nu detinea acordurile necesare, iar suprafata cumulata a aleilor de acces amplasate o depaseste pe cea aprobata. De asemenea, arborii ramasi pe suprafata respectiva au fost toaletati, transformând practic padurea respectiva într-un parc, cu afectarea majora a functiilor ecologice initiale“, au spus reprezentantii Garzii Forestiere Suceava.

Vila unicat in Bucium, de milioane de euro

 

Domeniul lui Teodor Hauca se intinde pe aproximativ 2 hectare de teren, situate pe drumul ce duce spre Schitul Tarata. Domeniul este format dintr-o cladire principala, secondata de mai multe dependinte la fel de somptuoase. Dupa cum spun vecinii, proprietarul a amenajat o mica gradina botanica, aranjamentul peisagistic fiind spectaculos. Curtea este formata din parcele intregi de gazon, aranjamente florale si copaci inalti. Gardul inalt pazeste constructia de ochii curiosilor. La o prima privire, fara sa fie luata in calcul finisajele, intreaga proprietate poate valora peste cinci milioane de euro.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*