Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO! Trei minori din Șcheia, prinși la furat, au fost reținuți de polițiști

Trei minori din localitatea Șcheia au fost reținuți de polițiștii suceveni după ce au fost prinși în flagrant delict.
Polițiștii din Șcheia au fost anunțați că persoane necunoscute sustrag bunuri dintr-o hală dezafectată, amplasată în spatele unei societăți comerciale din localitate și al cărui administrator este plecat în străinătate.

Patrula deplasată la fața locului a identificat un atelaj hipo în care se aflau mai multe bunuri și patru persoane, care, la vederea echipajului au plecat și au aruncat bunurile sustrase pe drum, iar unul dintre autori, a sărit din atelaj și a fugit peste câmp.

În cauză s-a procedat la urmărirea autorilor, fiind solicitat şi sprijinul unui alt echipaj de jandarmi. Au fost constituite două echipe de căutare şi acoperire a zonei, fiind interceptat și încătușat unul dintre autori, respectiv un minor de 16 ani, din comuna Șcheia”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, pe 13 mai, în jurul orei 15.30, minorul de 16 ani reținut, alături de alți doi minori, tot de 16 ani și unul de 13 ani, toți din comuna Șcheia au pătruns prin efracție în hala dezafectată și au sustras diverse piese și jante auto, calorifere din fontă, precum și bunuri de uz casnic, prejudiciul fiind de circa 6.000 lei.

Bunurile sustrase și abandonate de făptuitori în timp ce erau urmăriți au fost recuperate în totalitate.
Ceilalți făptuitori au fost depistați ulterior de polițiști, aceștia recunoscând fapta comisă.

„În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a celor trei minori de 16 ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând cu fermitate pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate”, susțin polițiștii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Trei minori din Șcheia, prinși la furat, au fost reținuți de polițiști | Moldova24

Lăsați un comentariu

*