Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Păreri pro și contra încasării unui freebet sau bonus la pariuri online

Dortmund’s Ilkay Gundogan attacks during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich, in Dortmund, Germany, on Saturday, March 5, 2016. Photo: AP

Un bonus la pariuri sportive nu este argumentul decisiv în alegerea unei agenții de pariuri online, dar merită luat în calcul atunci când îți deschizi cont. Sunt păreri pro și contra despre acest avantaj care vine o dată cu înregistrarea pe o platformă de pariuri online. Deși ambele tabere, pro și contra, au dreptatea lor, eu spun că, indiferent din unghiul din care privești lucrurile, este un plus că operatorii oferă un bonus la pariuri online.

Înainte de a vedea care sunt acestea, este bine să trecem în revistă câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

  • orice de rulaj trebuie să se desfășoare într-un număr de zile fixat de operator. Dacă depășești „deadline-ul”, vei pierde bonusul respectiv;
  • se poate că biletele în sistem sau cele plasate pe anumite tipuri de pariuri (cum ar fi handicapuri asiatice sau cele închise prin cashout) să nu contribuie la îndeplinirea condițiilor de rulaj, în funcție de regulamentul promoției;

Atenție la metodele de plată și la coduri!

  • nu toate modelele de plată se califică pentru participarea la promoție. De exemplu, multe agenții de pariuri online care nu oferă bonus la depunerile prin Skrill;
  • uneori, pentru a-ți fi creditat contul, trebuie să introduci un cod în secțiunea specială, la alimentarea contului.

Există o categorie de pariori specializați în vânătoarea de bonusuri. Aceștia își deschid conturi peste conturi pentru a beneficia de bonificațiile de bun venit. Din cauza lor, bookmakerii au fost nevoiți să își ia măsuri de protecție suplimentare pentru a combate conturile multiple. Verificarea tot mai strictă a identității este una dintre aceste măsuri.

Argumente pro

Cea mai întâlnită opinie favorabilă are în centru ideea că „ți se dă, nu ți se ia”. Absolut corect. Tu decizi dacă ții cont de condițiile promoției și dacă încerci să transformi fondurile virtuale în banii „reali”. Dacă nu ai timp să analizezi regulamentul sau ți se pare prea complicat, nu te obligă nimeni să ții cont de vreun rulaj.

Apropo de rulaj, între părerile pro există și care „spune” că această condiție reprezintă în același timp și o provocare pentru parior. O motivație în plus. Ai o ocazie în plus să arăți cât ești de priceput și, în plus, primești o recompensă pe măsură în caz de succes.

Uneori, bonusurile sunt atât de mari încât merită să faci orice „sacrificiu” pentru ele. Nu puțini sunt cei care își construiesc strategia de pariuri pentru a îndeplini condițiile. Imaginează-ți că poți primi de la bookmaker 1500 de lei, pe lângă cei 1500 de lei depuși de tine. Dacă ești parior constant, rulajul vine de la sine.

Argumente contra

Cine nu acordă importanță bonusurilor este de părere că acestea reprezintă exclusiv unelte de marketing. Nu din întâmplare sunt scrise cu litere cât tot ecranul, pe prima pagină a site-urilor caselor de pariuri. Scepticii se gândesc că mereu există un „schepsis”, menționat cu litere minuscule, undeva în subsolul paginii sau ascuns într-un regulament stufos al promoției.

Într-adevăr, unele agenții de pariuri online fixează condiții foarte grele de rulaj – în special, este vorba de operatorii care nu sunt consacrați pe online. Poți să îmi fluturi prin față și 10.000 de lei! Dacă mă obligi să îi rulez de 8 ori pe cote de minim 1.80 în 10 zile, ești generos doar în teorie. Promoția este mai degrabă o jignire decât un avantaj pentru pariori.

Doar beneficii punctuale

Am văzut și bonusuri în care cota minimă pentru fiecare pariu era 2.00, pentru ca respectivul pariu să fie luat în considerare pentru rulaj. De asemenea, la unele promoții erau luate în considerare doar pariurile pe rezultat. Păi, dacă voiam să joc doar 1, X sau 2, rămâneam la Pronosport!

Pariorii profesioniști sunt impresionați de asemenea politici de marketing de la foarte puțin spre deloc. Ei știu că în această activitate este important profitul pe termen lung, în vreme ce ofertele valabile la deschiderea contului sau cu ocazii speciale îți aduc beneficii doar la un moment dat. Deși este bine să profităm de ele, nu trebuie să ne centrăm strategia în jurul lor dar mai ales trebuie să avem mare grijă să jucăm cumpătat deoarece nu puține sunt cazurile în care jocurile de noroc au dus la pierderi mari.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*