Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Elevi informați de polițiști privind traficul ilicit cu bunuri culturale mobile

În perioada 30 martie- 03 aprilie 2017 un lucrător specialist din cadrul I.P.J. Suceava, desemnat cu atribuții îndomeniul protejării patrimoniului cultural național, a prezentat unui număr de 170 de elevi și cadre didactice importanța raportării cazurilor de trafic ilicit cu bunuri culturale mobile.

La activitățile derulate, și s-a avut în vedere obiectivul Poliției  Române „Încurajarea atât a populaţiei cât şi a instituţiilor publice şi private săraporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile”, realizat printr-o campanie de informare şi prin măsuri educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prejudiciile grave pecare le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile.

În cadrul acţiunilor de informare au fost prezentate filme educative şimateriale power – point iar elevii au avut posibilitatea să dobândeascăcunoştinţe despre importanţa preţuirii patrimoniului naţional. De asemenea, aufost prezentate aspecte privind încălcarea legislaţiei referitoare la protejareabunurilor de patrimoniul şi avizarea persoanelor în vederea deţinerii deechipamente de căutare metale preţioase.

Activitățile propuse s-au desfășurat în prima parte, în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava şi ulterior la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, iar la final elevii și profesorii participanți au primit materiale didactice şi promoţionale care au fost asigurate de către Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Fundaţiei Colegium XXI.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Elevi informați de polițiști privind traficul ilicit cu bunuri culturale mobile | Moldova24

Lăsați un comentariu

*