Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Școală cuprinsă de un incendiu. Elevii vor fi mutați la altă unitate de învățământ

O școală din județul Suceava a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este vorba despre Școala generală (veche) din comuna Bogdănești al cărei acoperiș a fost mistuit de flăcări.

Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor,  care a distrus aproximativ 150 de metri pătrați din astereala acoperișului și 70 metri pătrați din tavan, suprafața totală fiind de 600 de metri pătrați.

„La sosirea echipajelor ardea astereala acoperișului, cu degajări mari de fum și exista pericolul de propagare la întreaga construcție”, susțin reprezentanții ISU Suceava.

Potrivit primarului comunei Bogdănești, Traian Rogojînă, acoperișul nu a fost distrus în totalitate, dar cu siguranță elevii nu vor mai putea învăța acolo până nu se vor face reparațiile necesare.

„A distrus acoperișul, tavane. Patru clase de elevi învățau acolo, dimineața, și erau și după-amiaza. O să îi ducem pe elevi la școala de vizavi și o să învețe după masă. Trebuie să facem reparații, paguba este aproximativ 700 de lei”, a declarat primarul.

Din fericire, nu au fost victime. Focul a izbucnit de la un jar căzut din sistemul de încălzire al școlii, spun pompierii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Școală cuprinsă de un incendiu. Elevii vor fi mutați la altă unitate de învățământ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*