Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava cerea de la angajați bani pentru „contribuții la partid”. Ce pedeapsă o așteaptă după ce și-a recunoscut vina

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, cercetată pentru trafic de influență și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 16 mai 2016 – 27 octombrie 2016, în contextul organizării alegerilor locale și parlamentare, ea a cerut și primit de la un angajat aflat în subordinea sa, sub pretextul unei “contribuții pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.

În schimbul banilor respectivi, Chitul i-a promis martorului că îl va menține și pe viitor în funcția pe care acesta o deținea în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. În același context, ea a invocat și faptul că are influență asupra conducerii Casei Naționale de Pensii.

În lunile noiembrie 2016 și ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava, Camelia Chitul i-a solicitat aceluiași angajat, martor în dosar, ca, în virtutea calității sale de președinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziție subiectele propuse pentru susținerea concursului, precum și răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Subiectele respective au fost cerute de Chitul cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susținerii examenului.

Ca urmare a acestor demersuri, postul respectiv a fost ocupat de candidatul căruia i-au fost oferite subiectele.

„În prezența apărătorului ales, inculpata Chitul Maria Camelia a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:  un an și 9 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a deţine funcţia de director la nivelul caselor judeţene de pensii. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Chitul Maria Camelia va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condiţiile stabilite de instanţa de judecată”, susțin procurorii DNA.

Dosarul de urmărire penală  împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Suceava, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză, precum și confiscarea  sumei de 4.000 lei, reprezentând obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava, cercetată de DNA, lucrează la Botoșani. Vezi pe ce funcție!

FOTO! Șefa Casei de Pensii Suceava, acuzată că lua bani de la angajați ca să-i mențină în funcții


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. vivi says:

    Prea puțin pentru ce marsavii facea!!!Așa au fost pusi in functii,așa au pus ei pe alții și lanțul continuă.Cu o facultate de căcat,mecanica la seral a ajuns așa o personalitate in acest oraș.Doar pe șpăgi,manevre si toate mizeriile.Așa se intâmplă peste tot in unitățile de stat.Acestor directori puși politic și pe bani li se pare apoi că li se cuvine totul.Exploateză angajații .Să se verifice toate angajările de când a fost numită această persoană să iasă la iveală ce șpăgi s-au dat la angajare!!! .Să-i stranga de chiloți pe cei angajați și să spună ce sume colosale lua pentru un post.
    Și ea și bărbatu său 2 ingineri seraliști trăiau așa într-un lux cu servicii la stat.Numai pe șmenuri și ciubucuri.Pupila lui Neluțu ,dar care apoi a trecut în barca lui Sandu-Săndel cel viteaz care a investit toți șpăgăreii care sunt și acum în funcții.Ne e greață…să mai discutăm…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*