Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava, cercetată de DNA, lucrează la Botoșani. Vezi pe ce funcție!

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, cercetată de DNA, a ajuns să lucreze la Casa de Pensii Botoșani.

De la 1 februarie, aceasta a fost angajată pe funcția de inspector la Casa de Pensii Botoșani, iar în prezent se află în concediu de odihnă. Decizia de detașare a acesteia la Botoșani a fost luată de la nivel central ca urmare a anchetei DNA.

Camelia Chițul este cercetată de procurorii DNA pentru că lua bani de la angajați ca să-i mențină în funcții. Ea este acuzată de trafic de influență și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 mai 2016-17 mai 2016 şi respectiv la data de 27 octombrie 2016, în calitate de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Chițul a pretins şi primit de la martorul ABM, câte 2.000 lei, în schimbul cărora i-a promis că îl va menţine în funcţia de conducere deţinută la nivelul aceleiaşi instituţii, având influenţă printre funcţionarii de la conducerea Casei Naţionale de Pensii.

FOTO! Percheziții la Casa de Pensii Suceava. Șefa instituției, ridicată de procurorii DNA pentru audieri

Totodată, în perioadele 24 octombrie 2016- 09 noiembrie 2016 şi respectiv, perioada 03 ianuarie 2017-10 ianuarie 2017, l-a determinat pe martorul ABM ca în virtutea calităţii de preşedinte al comisiei de concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de execuţie în cadrul CJP Suceava, să întocmească şi să-i remită întrebările şi răspunsurile pentru două concursuri din 09 noiembrie 2016 şi respectiv 18 ianuarie 2017, pe care la rândul ei, le-a transmis mai departe candidatului agreat CP, înaintea examinărilor, în scopul ca acesta să fie declarat admis şi să ocupe funcţia vacantă, prin fraudarea concursurilor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava, cercetată de DNA, lucrează la Botoșani. Vezi pe ce funcție! | BotosaniNews.ro
  2. Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava cerea de la angajați pentru „contribuții la partid”. Ce pedeapsă o așteaptă după ce și-a recunoscut vina | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*