Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Un sucevean, manager la o agenție guvernamentală britanică

Un sucevean este manager la o agenție guvernamentală britanică. Nicolae Daniel Popescu, originar din Câmpulung Moldovenesc, are studii superioare în Drept un master în Studii Europene (politică și integrare europeană) la Centrul de Studii Europene din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

El se află printre managerii NARIC UK, agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională.

Nicolae Daniel Popescu este în prezent Information Development Manager la National Academic Recognition Information Centre (UK NARIC). El a obținut această poziție de conducere după ce a lucrat peste opt ani în cadrul instituției. În tot acest timp, el a răspuns solicitărilor a mii de conaționali stabiliți în Regatul Unit care doreau să obțină recunoașterea propriilor acte de studii pe piața muncii britanice și s-a implicat activ în existența comunității românești pe aceste meleaguri.

Debutul meu profesional la UK NARIC este strâns legat de perioada în care am venit în Marea Britanie ca bursier „Leonardo da Vinci” în timpul studiilor postuniversitare la Centrul de Studii Europene din Iași. Încă de la sosire, prima mea impresie despre Marea Britanie a fost foarte bună. Am știut că aici doresc să îmi încep cariera. Imediat după absolvire, m-am reîntors în Regatul Unit, după ce anterior parcursesem cu succes toate etapele unui concurs de ocupare a unui post de Information Officer (în cadrul UK NARIC – n.r.)”, a declarat într-un interviu pentru Diaspora, Daniel Popescu.

UK NARIC este autoritatea competentă britanică pentru recunoașterea academică a studiilor efectuate în străinătate. Rolul acestui organism este de a evalua o diplomă obținută în străinătate prin comparație cu sistemul britanic de învățământ, în vederea stabilirii nivelului pe care aceasta îl conferă în învățământul britanic. Ca și în alte state din Europa de Vest, echivalarea studiilor prin intermediul UK NARIC nu este obligatorie. Devine importantă când este solicitată în mod expres de către angajatori, inclusiv pentru titularii de diplome profesionale care doresc să acceseze mai ușor piața muncii ca muncitori calificați.

Noua poziție de conducere înseamnă foarte mult pentru mine, deși odată cu aceasta vine și o responsabilitate foarte mare. Sunt foarte încântat de rol, iar partea frumoasă este că managementul resurselor umane și informațiilor face casă foarte bună cu rolurile mele anterioare de specialist în recunoașterea studiilor și expert în educație. Timp de mai mulți ani, m-am dedicat îndeplinirii unei importante funcții publice ce a înlesnit integrarea est-europenilor, implicit a românilor, în societatea britanică pe două direcții: academică și profesională. În 2013 am parcurs ultimul dintre cele trei niveluri profesionale din cadrul departamentului de cercetare, iar următorul pas firesc era să mă înscriu în competiția pentru ocuparea unui post de conducere. O consider drept o oportunitate extraordinară de dezvoltare profesională, care îmi va oferi și mai multă experiență, credibilitate și autoritate în domeniul educației. Foarte important, toate realizările mele au fost rodul unor colaborări de excepție cu instituții abilitate, organizații non-guvernamentale și numeroși specialiști și români entuziaști din străinătate și din țară. Am găsit că munca în echipă este cea mai bună modalitate de a răspunde provocărilor oricăror timpuri și am o prețuire enormă pentru românii care au această calitate. Mă simt privilegiat că în toată această perioadă am colaborat cu persoane de mare valoare, care au făcut foarte mult pentru românii din UK.”, a mai spus Daniel.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un sucevean, manager la o agenție guvernamentală britanică | Moldova24

Lăsați un comentariu

*