Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Mirela Adomnicăi, învestită în funcția de prefect al județului Suceava

Mirela Adomnicăi a fost învestită oficial în funcția de prefect al județului Suceava în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă, de la ora 12.00, în sala Ștefan cel Mare de la Palatul Administrativ, în prezența directorului general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, dar și a ministrului Agriculturii Petre Daea, a primarului Ion Lungu, a vicepreședintelui CJ, Viorel Seredenciuc.

Totodată, la învestirea sa au participat mai mulți primari din județul Suceava, majoritatea din PSD, secretarul de stat Eugen Uricec, dar și parlamentari ai PSD. Nu a lipsit nici fostul prefect Constantin Harasim.

În discursul său, Adomnicăi a precizat că se bazează pe sprijinul parlamentarilor de Suceava, dar și pe colegii din Colegiul Prefectural.

Niciodată nu voi cere unei instituții să își depășească atribuțiile conferite de lege”, a precizat noul prefect Adomnicăi.

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a fost schimbat din funcție, miercuri, printr-o decizie de Guvern.

Potrivit deciziei de Guvern, s-a decis „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Suceava de către domnul Harasim Constantin”.

Tot prin decizie de Guvern, Mirela Elena Adomnicăi, a fost numită în această funcție.

Mirela Adomnicăi, în vârstă de 46 de ani, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi are un master în management politic- Institutul Social Democrat Ovidiu Şincai, Bucureşti, şi unul în administraţie publică- Facultatea de Sociologie, Universitatea Bucureşti.

Ea a fost deputat din partea PSD Suceava, director executiv al Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Școlar Suceav, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, director executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, iar înainte de a fi numită, miercuri în funcția de prefect a fost director al AJOFM Suceava.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mirela Adomnicăi, învestită în funcția de prefect al județului Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*