Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Două societăți de prelucrare a lemnului, amendate de polițiști și Garda Forestieră. Ce ilegalități au găsit!

Două societăți de prelucrare a lemnului au fost amendate, marți, în urma unor controale efectuate de o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava. Este vorba despre două societăți comerciale din comuna Gălănești cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

Una dintre firme a expediat cantitatea de 48,36 m.c. lemn rotund de lucru de esență răşinoase, fără provenienţă legală, în sensul că, a consemnat greșit datele în avizele de însoţire, iar în urma interogării aplicației informatice, acestea apăreau pe un alt document.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății conform Legii nr.170/2010 cu modificările ulterioare, iar materialul lemnos în valoare de 14.943 lei a fost confiscat”, se precizează într-un comunicat al Poliției Suceava.

În urma verificării celeilalte firme, echipa de control a constatat faptul că, aceasta a aplicat aceeași metodă, în sensul că, a expediat cantitatea de 106,34 m.c. cherestea răşinoase, fără provenienţă legală, prin completarea eronată a datelor în avizele de însoţire, iar în urma verificării registrului de intrări-ieşiri a materialului lemnos şi a interogării aplicației, s-a constatat faptul că, aceasta apărea pe un alt document.
Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 57.104 lei, a fost confiscat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*