Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Casele și mașinile celor 24 de contrabandiști, puse sub sechestru

Averile rețelei formate din 24 de contrabandiști de țigări au fost puse sub sechestru de procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Suceava.

A fost ridicată o autoutilitară marca VW Trasport proprietatea personală a lui Vladimir Luncaș, dar  şi sume de bani în cuantum de 2921 USD şi 180 Euro, de la  Mariana Luncaș, un apartament și două garsoniere situate în municipiul Suceava aflate în proprietatea lui Ionel Eugen Dan până la concurenţa sumei de 150.000 lei.

De la Anna Cobelea a fost ridicată suma de 21.660 lei și 520 euro, de la Ionel Eugen Danu suma de 3.800 lei și 300 euro, de la Larisa Dugan- 3.319 lei, de la Luminița Cumpăratu- 40.123 lei, de la Cristina Rusu- 403 lei, dar și un imobil situat în municipiul Suceava proprietatea comună a inculpaţilor Ghiocel Liviu Zabavschi și Mihaela Clisu (fostă Zabavschi)  până la concurenţa sumei de 35.000 lei.

Totodată, a fost confiscat un imobil situat în municipiul Suceava, proprietatea comună a inculpatelor Doina și Luminița Nechita până la concurenţa sumei de 160.000 lei; un imobil situat în comuna Ipoteşti proprietate a inculpatei Olga Lupu până la concurenţa sumei de 40.000 lei; un imobil situat în intravilanul satului Mitocaşi, comuna Mitocu Dragomirnei, constând din suprafaţa de 250 mp teren curţi construcţii, o casă de locuit în suprafaţă de 98 mp şi o construcţie anexă şură cu grajd în suprafaţă de 57 mp, aparţinând inculpaţilor Petru Adrian Ciuraru și Liliana Ciuraru.

De asemenea, tot de la cei doi soți au fost puse sub sechestru două autovehicule marca VW şi un imobil în suprafaţă de 2500 mp teren arabil situate în municipiul Suceava, toate 3 bunuri până la concurenţa valorii de 110.000 lei.

De la Sorin Șandru a fost pus sub sechestru imobilul-locuinţă situat în municipiul Suceava până la concurenţa sumei de 15.000lei; dar și de la Violeta Tătărângă imobilul-garaj situat în municipiul Suceava până la concurenţa sumei de 16.000 lei.

De la Constantin și Maria Grosu s-a pus sub sechestru imobilul-locuinţă situat în municipiul Suceava până la concurenţa sumei de 22.000 lei; dar și imobilul-locuinţă situat în comuna Şcheia, a lui Camelia Lăcrămioara Boariu  până la concurenţa sumei de 10.000 lei.

Nu mai puțin de 24 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava într-un mega dosar de contrabandă cu țigări.

Este vorba despre Danu Ionel Eugen, Nechita Doina, Barbă Nicolae, Gavrilovici Viorica și Ciuraru Petru Adrian, cercetați sub control judiciar, și Cobelea Anna, Danu Olga Ivanivna, Dugan Larisa, Nechita Luminiţa, Rusu Cristina, Ciuraru Liliana, Clisu Toma Petru, Clisu Mihaela, Zabavschi Ghiocel Liviu, Cumpăratu Luminiţa, Lupu Olga, Şandru Sorin, Grosu Constantin, Grosu Maria, Tătărângă Violeta, Boariu Camelia Lăcrămioara, Luncaş Vladimir, Luncaş Mariana, Luncaş V. Vladimir, cercetați în stare de libertate.

Ancheta procurorilor arată că la data de 07 august 2015, lucrătorii din cadrul I.J.J. Suceava, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Suceava, au depistat pe str. Petru Rareş, în zona Pieţei Centrale, un bărbat ce transporta într-un bagaj un număr de 100 pachete de ţigarete marca NZ GOLD Super Slim, de provenienţă extracomunitară, fără marcaje şi cunoscând că provin din contrabandă.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta a achiziţionat cantitatea de țigarete din incinta Pieţei Centrale din mun. Suceava, de la inculpata Cobelea Anna și ca acesta achiziționa în mod frecvent țigarete de la inculpatele Nechita Doina și Nechita Luminiţa.

Așa au descoperit anchetatorii că de fapt era o întreagă rețea de distribuitori de produse de contrabanda. Persoanele implicate desfășurau în mod frecvent activități de preluare, colectare, depozitare la domiciliu și în alte locații, transport și comercializare de țigări și alcool de provenienţă extracomunitară, respectiv Republica Ucraina, bunuri despre care cunoşteau că provin din activități de contrabandă.

Aceștia aveau ca zonă de desfacere Piața Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, unde înstrăinarea țigărilor și băuturilor alcoolice era realizată pe baza unor prețuri prestabilite, în special față de clienți ocazionali. De asemenea, unii dintre inculpați dețineau tarabe destinate comerțului cu amănuntul în piață, folosindu-le ca paravan pentru actele ilegale.

24 de persoane trimise în judecată pentru contrabandă cu țigări. Vindeau marfa în Piața Centrală


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*