Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

24 de persoane trimise în judecată pentru contrabandă cu țigări. Vindeau marfa în Piața Centrală

Nu mai puțin de 24 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava într-un mega dosar de contrabandă cu țigări.

Este vorba despre Danu Ionel Eugen, Nechita Doina, Barbă Nicolae, Gavrilovici Viorica și Ciuraru Petru Adrian, cercetați sub control judiciar, și Cobelea Anna, Danu Olga Ivanivna, Dugan Larisa, Nechita Luminiţa, Rusu Cristina, Ciuraru Liliana, Clisu Toma Petru, Clisu Mihaela, Zabavschi Ghiocel Liviu, Cumpăratu Luminiţa, Lupu Olga, Şandru Sorin, Grosu Constantin, Grosu Maria, Tătărângă Violeta, Boariu Camelia Lăcrămioara, Luncaş Vladimir, Luncaş Mariana, Luncaş V. Vladimir, cercetați în stare de libertate.

Ancheta procurorilor arată că la data de 07 august 2015, lucrătorii din cadrul I.J.J. Suceava, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Suceava, au depistat pe str. Petru Rareş, în zona Pieţei Centrale, un bărbat ce transporta într-un bagaj un număr de 100 pachete de ţigarete marca NZ GOLD Super Slim, de provenienţă extracomunitară, fără marcaje şi cunoscând că provin din contrabandă.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta a achiziţionat cantitatea de țigarete din incinta Pieţei Centrale din mun. Suceava, de la inculpata Cobelea Anna și ca acesta achiziționa în mod frecvent țigarete de la inculpatele Nechita Doina și Nechita Luminiţa.

Așa au descoperit anchetatorii că de fapt era o întreagă rețea de distribuitori de produse de contrabanda. Persoanele implicate desfășurau în mod frecvent activități de preluare, colectare, depozitare la domiciliu și în alte locații, transport și comercializare de țigări și alcool de provenienţă extracomunitară, respectiv Republica Ucraina, bunuri despre care cunoşteau că provin din activități de contrabandă.

Aceștia aveau ca zonă de desfacere Piața Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, unde înstrăinarea țigărilor și băuturilor alcoolice era realizată pe baza unor prețuri prestabilite, în special față de clienți ocazionali. De asemenea, unii dintre inculpați dețineau tarabe destinate comerțului cu amănuntul în piață, folosindu-le ca paravan pentru actele ilegale.

Cei 24 de membri ai rețelei au acționat în intervalul august 2015 – aprilie 2016.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susține prim procurorul Cătălin Chiochiu.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Casele și mașinile celor 24 de contrabandiști, puse sub sechestru | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*