Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

25 de amenzi date de inspectorii ITM după controale la angajatori din domeniile care utilizează substanțe chimice

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Inspectorii de muncă suceveni au efectuat un control privind respectarea prevederilor legale referitoare la expunerea lucrătorilor la agenți chimici la locul de muncă din Programul cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2016.

like-facebookAcțiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale generate de expunerea lucrătorilor la agenți chimici periculoși, monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securității și sănătății lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși, centralizarea datelor în vederea analizei eficienței controalelor și elaborării rapoartelor naționale privind punerea în aplicare a directivelor/regulamentelor europene specifice.

Acțiunea de monitorizare a vizat angajatori din domeniile de activitate care utilizează substanțe/amestecuri chimice: agricultură, minerit, producție, construcții, sănătate.

La acţiune au participat 2 inspectorii de muncă care au efectuat un număr de 13 controale, numărul total de lucrători a unităților controlate fiind de 1896. La locurile de muncă controlate numărul total de lucrători expuși la agenți chimici periculoși era de 57.

Potrivit șefului ITM Suceava, Romeo Butnariu, pentru deficienţele constatate au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, iar pentru remedierea acestora au fost dispuse un număr de 30 de măsuri.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*