Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Sculptor sucevean, premiat la Muzeul Național Cotroceni

bolek-maierik-1Un sculptor sucevean, renumit pe plan național și internațional pentru sculpturile sale inedite în piatră, a fost premiat la finalul, expoziţiei “Imaginile diversităţii” ce a avut loc zilele trecute, la Muzeul Naţional Cotroceni.

like-facebookManifestarea a fost organizată de Muzeul Naţional Cotroceni, în parteneriat cu Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Fundaţia „Inter – Art” Aiud, Centrul Cultural „L.Rebreanu” Aiud şi a fost sinteza Taberei Interetnice de Artă Contemporană ce a avut loc la Aiud în perioada 5-15 octombrie 2016 în cadrul evenimentelor prilejuite de „Ziua Minorităţilor Naţionale”-18 decembrie.

Au participat – în premieră naţională- artişti reprezentând toate minorităţile din România cu reprezentare în Parlament. Bolek Maierik din Pleșa, comuna Poiana Micului a fost premiat pentru lucrarea „Îngerul Muriel”.

„M-am bucurat foarte mult sa îi revad pe o parte din ei in cadrul acestui vernisaj ce s-a petrecut intr-un mediu elegant si plin de istorie. Au participat artiști aparținând tuturor minorităților fiind un eveniment foarte reușit”,  a spus sculptorul sucevean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*