Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Regenerări artificiale pe 22 de hectare, efectuate de Direcția Silvică Suceava

pepiniera salcea (7)Direcția Silvică Suceava efectuează, în toamna acestui an, lucrări de regenerare artificială în suprafață de 22 de hectare. Potrivit ing. Dorin Strugariu, șef Birou Regenerarea pădurilor din cadrul DS, a declarat că aceste lucrări au fost executate la Ocolele Silvice Fălticeni, Dolhasca, Pătrăuți, Adâncata și Marginea cu puieți din specii foioase.

„În afara celor 1650 ha regenerări realizate în primăvara lui 2016 din care 920 hectare regenerări artificiale și 730 regenerări artificiale naturale Direcția Silvică va executa în această toamnă regenerări artificiale pe 22 de hectare. Se vor planta un număr de 120.000 de puieți foioase din care 55.000 puieți salcâm,33.000 puieți stejar,12.000 puieți paltin,11.000 puieți frasin,5.000 puieți gorun și 4.000 puieți de catină albă. Pentru semănături directe în terenuri neregenerate cantitatea de sămânță necesară este de 226 kg din specia gorun”, a spus ing.silvic Dorin Strugariu.
like-facebook
Lucrările se execută cu muncitori zilieri la toate ocoalele silvice, până în prezent fiind executată o suprafață de 15 hectare.

În ce privește lucrările din pepiniere, Direcția Silvică Suceava are un program de 196 ari de semănături din care brad-37 ari, fag-47 ari, stejar pedunculat-20 ari, gorun-13 ari, diverse țări-99 ari, tei-1 ar.

Programul din acest an s-a stabilit în funcție de fructificația la aceste specii din acest an și de necesarul de puieți din speciile amintite anterior pentru împădurirea suprafețelor neregenerate în fond forestier de stat și privat din anii anteriori. Până la data actuală, potrivit ing. silvic Dorin Strugariu, s-a executat o suprafață de 160 de ari semănături, diferența de 39 de ari urmând a fi realizată în perioada următoare pentru a beneficia și de condițiile meteorologice corespunzătoare efectuării acestora.

„Trebuie să amintesc că sămânța necesară lucrărilor de înființare a culturilor de puieți în pepiniere din speciile despre care am amintit a fost recoltată cu muncitori zilieri din rezervațiile de semințe ale Direcției Silvice și că în toamna acestui an cantitatea totală de sămânță recoltată din aceste rezervații de semințe ce se folosesc pentru semănături în pepiniere este de 1.437 kg”, a conchis șeful Biroului regenerarea pădurilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*