Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

S-a decis! Transportul cu maxi taxi va dispărea din 2018

consiliul-local-cl-suceava-5Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, în  şedinţă ordinară,  atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate. TPL are deja un contract în derulare, prin decizia  de astăzi,  aleşilor documentul fiind adaptat Regulamentului (CE), inclusiv în ceea ce priveşte modul de acordare a subvenţiilor şi compensaţiilor din bugetul local.

Potrivit  expunerii de motive la proiectul de hotărâre, o oportunitate de înnoire a parcului o constituie Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4-Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, care acordă finanţare investiţiilor destinate îmbunătăţirii transportului public urban, inclusiv prin achiziţionarea de mijloace de transport ecologice.

like-facebookDe altfel, Primăria municipiului Suceava pregăteşte documentaţia suport a cererii de finanţare pentru o finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, în cadrul Proiectului „Sistem integrat de transport ecologic în municipiul Suceava”, vizată fiind achiziţionarea a 40 de autobuze electrice.

În prezent,  serviciul de transport public de persoane este prestat de 4 operatori privaţi deţinători de microbuze, respectiv de Trans DMV Europa, Sory&Nel, Euro Tip şi Family,  cât şi de TPL, care are 33 de autobuze de mare capacitate şi 12 autobuze cu capacitate mică de capacitate redusă. Contractele cu prestatorii particulari, prelungite prima dată în iunie 2016, expiră 31 decembrie 2017, iar aceştia urmează a fi scoşi de pe trasee. De cealaltă parte, societatea de transport public local TPL, deţinătorul contractului pentru transportul regulat, a transmis autorităţilor municipale că „până la achiziţionarea autobuzelor electrice nu are posibilitatea de a asigura necesitatea de transport public din municipiu”.

Nici nu ştiu dacă aceştia vor mai ajunge să circule şi anul viitor, pentru că potrivit reglementărilor europene, suntem obligaţi să avem contract doar cu un singur operator de transport. Contractele cu operatorii privaţi au expirat încă din iunie, fiind prelungite până la finele anului, şi vom vedea dacă le vom mai prelungi”, a  spus primarul Ion Lungu, care a precizat ă  maxi-taxi va dispărea odată cu constituirea noului parc de autobuze electrice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*