Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Avocata din Suceava, care a încercat să măsluiască un dosar de omor, a fost condamnată. Ce pedeapsă a primit

arestataAvocata care a încercat să măsluiască un dosar de omor a fost condamnată de magistrații Curții de Apel Suceava la închisoare cu suspendare.

Carmen Kreisel Cricleviț, fostă „Opaschi” a fost condamnată, marți, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la  patru ani închisoare cu suspendare. Aceeași instanță a dipus condamnarea complicelui acesteia, Dumitru Dascălu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, la pedeapsa de doi ani şi șase luni închisoare, iar Nicușor Șargan, acuzat pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, la trei ani de închisoare suspendare.

like-facebookPentru avocată, instanța a stabilit un termen de încercare de 6 ani și o serie de măsuri de supraveghere între care să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava, organ desemnat cu supravegherea sa, la datele fixate de această instituţie; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

Dumitru Dascălu are un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, iar Nicușor Șargan are un termen de încercare de 5 ani.

Curtea de Apel a dispus și confiscarea de la Kreisel Cricleviţ Carmen a sumei de 8.000 de Euro și menţine măsura sechestrului asigurător instituit de DNA Suceava asupra sumelor de 5.240 de Euro şi 11.000 de lei, aparţinând acesteia, în vederea executării măsurii de siguranţă a confiscării speciale. Kreisel este obligată și la plata către stat a sumei de 3.200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, iar Dascălu Dumitru şi Şargan Nicuşor la plata către stat a sumei de câte 1.100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă.

Carmen Cricleveţ Kreisel a cerut mii de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe un bărbat judecat pentru omor. Avocata suceveană a primit de la el 8.000 de euro, urmând ca mai apoi să-i dea încă 10.000 de euro.

like-facebookPotrivit procurorilor, în perioada 2010-2011, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, Carmen Kreisel-Cricleviţ a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro de la o persoană, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, învestită cu soluţionarea apelului declarat într-o cauză care o viza pe persoana respectivă. Bărbatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare și a denunțat-o pe avocată.

Anchetatorii au dispus în cauză măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 5.240 euro şi 11.000 lei aparţinând inculpatei, în vederea asigurării posibilităţii de executare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale.

Avocată arestată preventiv pentru trafic de influență. Procurorii au înregistrări cu ea

Avocată reținută pentru trafic de influență. A cerut mită 18.000 euro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*