Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! Slujbă oficiată de IPS Pimen și IPS Teodosie de hramul bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, din Marginea

hram-la-marginea-ips-teodosie-ips-pimen-2Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și-a sărbătorit, marți, hramul. IPS Teodosie și IPS Pimen au fost prezenți la hramul acestui lăcaș de cult unde au oficiat slujba religioasă alături de un sobor de preoți și diaconi. Cu ocazia hramului au fost aduse și o parte din Moaștele SF.Ierarh Nectarie. Au fost prezenți la eveniment aproximativ 1500 de enoriași. Nici ploaia n-a reușit sa oprească lumea de la acest eveniment.
like-facebook
Biserica Sfinții Arhangheli din Marginea este considerată biserica-mamă, fiind prima înființată; de aceea, la hramul ei participă cea mai mare parte din credincioșii satului, chiar dacă aparțin de alte parohii ale localității.

Interiorul bisericii a devenit neîncăpător față de numpărul celor veniți să se închine, să se împărtășească împreună cu copiii și să asculte cuvântul de învățătură al celor doi înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Un grup de gospodari ai locului au pregătit caserole cu gustări pentru toți participanții veniți la hramul bisericii.

Comuna Marginea se află situata la 8 km de municipiul Rădăuți. Existența unui lăcaș de cult în această comună se identifică și cu începuturile Mănăstirii Sucevița. Biserica Sf Arhangheli datează din 1840. Înaintea acestei construcții impunătoare de piatră, a mai existat o altă biserică din stejar construită în 1754. După 80 de ani de folosință, atunci când locașul a devenit neîncăpător pentru că vatra satului s-a mărit, locuitorii au dat vechiul locaș de lemn comunității din Clit, un sat mai puțin avut la acea vreme , care nu avea biserici. Actualmente, satul Marginea, devenit și comună, numără 3 biserici ortodoxe și o mănăstire de maici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*