Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

A fost finalizată distribuția alimentelor de la UE, în județul Suceava. Aproape 160.000 de persoane au beneficiate de ajutoare

alimente ueNumărul de beneficiari de ajutoare alimentare din judeţul Suceava în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015/2016 a fost de 157.853, faţă de 125.744 de persoane în anul 2014.

La data de 4 noiembrie 2016 a fost finalizată distribuţia pachetelor cu alimente în toate unităţile administrative din judeţul Suceava. Au fost distribuite, atât pe listele iniţiale, cât şi pe listele suplimentare (care au cuprins cu prioritate persoane singure şi care au primit pentru a doua oară pachete alimentare din stocurile rămase nedistribuite după finalizarea distribuirii pe listele iniţiale) un număr total de 315706 cutii cu alimente.
like-facebook
Pachetele alimentare au fost livrate judeţului Suceava în patru tranşe.
În situaţia în care, la unele localităţi numărul de pachete alimentare nu a fost suficient pentru acoperirea solicitărilor (Botoşana, Drăgoieşti, Burla, Grăniceşti) s-au făcut compensări, transferându-se ajutoare alimentare de la unitățile administrativ-teritoriale aflate în vecinătate și care înregistrau excedent (Suceava, Rădăuţi, Marginea).

Potrivit prefectului județului Suceava, Constantin Harasim, printre dificultăţile întâmpinate în distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD 2015/2016 a fost şi faptul că unii beneficiari nu s-au prezentat pentru ridicarea acestora, în mai multe unităţi administrativ teritoriale fiind necesară transportarea acestora la domiciliul persoanelor înscrise pe liste, în vederea finalizării acţiunii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*