Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Flutur, despre lucrările pe E85: Urmează ca, anul viitor, Compania Națională de Drumuri să finanțeze lucrarea până în vama Siret

lucrari-e85-3Compania Națională de Drumuri urmează să finanțeze, anul viitor, lucrările pentru modernizarea E 85 până în Vama Siret. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul din Siret, Adrian Popoiu, au mers, luni, să inspecteze lucrările desfășurate pe E 85, la intersecția cu DN2H.

Sunt împreună cu primarul de Siret aici. Mă bucur să fim pe vreme bună, astăzi,  o zi de noiembrie care ne lasă să lucrăm. Vedeți că s-a modernizat o porțiune de aproape 20 km, care vine de la Suceava încoace spre frontieră, cu un strat de 6-7 centimetri de asfalt turnat pe European 85. Urmează, anul viitor,  Compania Națională de Drumuri să finanțeze lucrarea până în vama Siret. Foarte important este acest traseu pentru noi, foarte circulat și spre Ucraina, dar și spre Rădăuți”, a spus Gheorghe Flutur, care a precizat că grosimea stratului de asfalt este destul de consistentă.

like-facebookSper într-un viitor cât de apropiat posibil, drumul E85 care duce spre Siret să fie reabilitat și să avem după 10-12 ani un drum cu care să ne putem mândri. Avem în oraș 2 km de drum betonat pe acest europen. Trebuie găsite soluțiile tehnice pentru modernizarea  acestui drum să se facă așa cum trebuie. Fiind o zonă betonată lucrarea este mai sensibilă, pentru ca acea bucată să fie refăcută cum trebuie”, a spus Adrian Popoiu.

lucrari-e85-1Luni s-a început marcajul pe aceste trasee, mai ales că vine perioada de ceață și este dificil să circule șoferii.

„Începe, zilele acestea, și lărgirea acostamentului, adică pe marginea asfaltului  se va pune piatră, care se va presa apoi cu dispozitive, se va cilindra, ca acostamentul  să fie aproape la nivelul carosabilului”, a mai adăugat Flutur.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*