Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Doar nouă producători au depus cereri, până acum, pentru sprijinul financiar pe suta de litri de lapte de vacă

vacaDirectorul executiv al Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, Vasile Iacob Caciur, a declarat că, până la începutul lunii octombrie, 9 producători au depus cereri în conformitate cu reglementările europene care consacră un sprijin financiar de 14 euro pe fiecare sută de litri de lapte de vacă  redusă.

Ajutorul financiar se acordă producătorilor care au livrat lapte la prim-producători în luna iulie 2016 şi care se angajează să diminueze volumul livrărilor pe o perioadă de reducere de 3 luni, în comparaţie cu acelaşi interval din anul 2015, considerat ca perioadă de referinţă.

like-facebookReducerea pentru care se solicită ajutorul nu poate fi mai mică de 1.500 de litri şi nu trebuie să depăşească 50% din cantitatea livrată în perioada de referinţă.  Pentru a beneficia de sprijin, producătorii de lapte vor depune la Centrul Judeţean al APIA un formular de cerere la care se vor anexa copii ale contractelor cu prim-producătorii, copii ale facturilor care dovedesc livrările şi file din caietul de comercializare, pentru livrările efectuate în perioada de referinţă, cât şi în luna iulie 2016.

De acum înainte, termenul limită de depunere a cererilor pentru cele patru perioade de reducere, care acoperă cele 3 luni calendaristice, sunt 9 noiembrie şi 7 decembrie. Suma de plată a ajutorului se calculează prin raportarea cantităţii reduse efectiv la cantitatea autorizată pentru reducere.

Astfel, dacă a fost redusă până la 80% din cantitatea autorizată se plăteşte cantitatea redusă efectiv; dacă reducerea efectivă este între 50 şi 80% din cantitatea autorizată, cuantumul ajutorului se reduce cu 20%; în cazul reducerii efective de până la 20% din cantitatea autorizată cuantumul ajutorului se reduce cu 50%, iar dacă reducerea efectivă este de mai puţin de 20% din cantitatea autorizată nu se plăteşte niciun ajutor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*