Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Flutur vrea terminal nou de 10 milioane de euro la Salcea. Ar asigura capacitatea de găzduire a 1,5 milioane de pasageri

prima cursa milano aeroportul suceava (4)Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, crede că a avut „o mână bună” la începutul în luna august, când a deschis primele rute spre Milano și spre Londra și „la trei luni discutăm despre alte destinații noi”.

Potrivit șefului administrației județene, anunțul celor trei destinații spre Italia vine într-un moment foarte important pentru Consiliul Județean Suceava.
like-facebook
„Discutăm bugetul de dezvoltare al județului pentru 2017 și următorii patru ani. Ne interesează foarte mult perspectivele de dezvoltare și un semnal de piață este creșterea numărului de curse ceea ce înseamnă interes pentru zona noastră și dinamică la care trebuie să venim cu lucruri concrete, noi Consiliul Județean”, a subliniat șeful administrației județene.

El a amintit trei direcții de acțiune pe care le-a discutat cu reprezentanții companiei aeriene Wizz Air și care sunt o prioritate pentru administrației și aeroport. Flutur a precizat că se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal, de 6500 de metri pătrați, la Salcea.

În primul rând am pregătit a doua poartă de plecări așa cum suntem astăzi cu terminalul construit pentru că trebuie să luăm în calcul și o posibilă aglomerare și atunci pe la demisolul actualului terminal să avem a doua poartă de plecare din aeroport.vApoi, am notificat Comisia Europeană din nou astăzi, pentru a solicita acordul pentru a putea folosi pavilionul expozițional de la Centru Economic Bucovina ca terminale pentru plecări și sosiri din aeroport. Și a treia direcție se referă la faptul că suntem într-o analiză cu un studiu de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal de 6500 metri pătrați la Salcea o valoare de 10 milioane de euro care ar asigura pentru circa 1,5 milioane de pasageri capacitate de găzduire. Acest lucru de gândit, să vedem care e soluția, să vedem dacă un împrumut pe care ar trebui să-l facă aeroportul sau Consiliul Județean este posibil. Ieri, am avut o discuție cu Consiliul Concurenței cu președintele Bogdan Chirițoiu pe această temă. Este un grafic de eșalonare privind finanțarea aeroportului și ca să nu fie ajutor de stat și ca să nu fie ajutor de stat trebuie să ceri acordul CC. Există deschidere,dacă este pentru dezvoltare economică și perspectivă cu argumente serioase ca cei de la CC să fie deschiși acestui proiect de modernizare a aeroportului. Wizz Air a procesat 20.000 de pasageri în cele trei luni prin aeroport. La zi avem 41.282 pasageri și estimăm 58.000 pasageri în acest an. Așa cum merg lucrurile ne pregătim 2017 cu 250.000-300.000 pasageri în aeroport. Asta ne obligă să gândim proiecte curajoase de dezvoltare. În paralel în lista de investiții, chiar în săptămânile care urmează vom mai procura un aparat de deszăpezire cu perii pentru deszăpezire și un degivror de pistă. Mă bucură că aeronavele Wizz Air au avut o încărcătură de peste 94% și dumnelaor spuneau că la nivel național este de 85% ceea ce arată că aici există solicitări”,  a spus Flutur.

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur a înmânat reprezentantului Wizz Air un studiu de piață făcut pentru rutele Madrid, Barcelona și Valencia-Spania și a mulțumit celor din diaspora care fac demersuri și scrisori pentru a se grupa și a solicita rute noi.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. ioanides says:

    Corect este deszapezire (pref. des+[in]zapezire) Clar?

    Răspunde
  2. ioanides says:

    Vedeti ca se poate ,domnilor redactori!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*