Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Suceava, printre județele cu cele mai vechi mașini din România

masini evaziune fiscalalfov, Bucureşti şi judeţul Argeş sunt cele trei zone în care vârsta medie a parcului auto este sub media naţională de 13,3 ani, la polul opus fiind jumatate din judeţele din Romania, unde media depăşeşte 14 ani.

Astfel, potrivit datelor APIA, cele mai noi maşini să află în judeţul Ilfov, cu o medie a parcului de 10 ani, urmat de Bucureşti (10,6 ani) şi Argeş (12,6 ani), scrie ZF.

like-facebookPe locul următor sunt Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov şi Iaşi, unde parcul auto are vârste medii cuprinse între 13 ani şi 13,5 ani.

În cazul judeţelor Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Bacău şi Neamţ, maşinile au în medie o vechime cuprinsă între 13,5 şi 14 ani.

Dar, în 22 din totalul de 42 de judeţe din România, parcul auto are o vechime medie de peste 14 ani, cu maxime de peste 15 ani în Mehedinţi, Sălaj, Arad, Caraş Severin şi Suceava.

Controalele efectuate în trafic anul trecut de către Registrul Auto la 81.702 vehicule din toată ţara au arătat că 5,55% (respectiv 4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

„Eliminarea Timbrului de mediu va genera serioase probleme de siguranţă în trafic, ca urmare a creşterii numărului de autovehicule vechi, multe dintre ele, într-o stare tehnică precară, departe de nivelul de conformitate cu normativele constructorului.”, sunt de părere reprezentanţii APIA, asociaţie care a criticat repetat decizia autorităţilor de eliminare a taxei de timbru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*