Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO! A început toaletarea copacilor la Șcheia. „Să nu cadă pe cablu că rămân fără curent”

curatare-copaci-scheia-9În comuna Șcheia are loc în aceste zile o amplă acțiune de toaletare a copacilor, dar și de doborâre a copacilor uscați la rădăcini care pun în pericol siguranța locuitorilor sau pot provoca unele pagube materiale.

Potrivit viceprimarului comunei, Ilie Cojoc, cel care are atribuții de primar, această acțiune este efectuată de alpiniști utilitari din Ploiești.

like-facebookA fost o licitație pentru această activitate, nu ne putem juca cu focul, cum s-ar spune, în ce privește activitatea Primăriei, iar o firmă din Ploiești, specializată în astfel de acțiuni, a câștigat licitația. Este clar că arborii trebuiau toaletați. După fiecare furtună mai serioasă se umplea drumul de crengi. Vrem să evităm întâmplările neplăcute și să oferim protecție atât oamenilor, cât și mașinilor sau locuințelor din zonă. După reducerea coronamentului vor crește crengi noi”,  a spus viceprimarul comunei.

curatare-copaci-scheia-1Astfel, de acțiuni vor avea loc în toate satele componente ale comunei. 7 alpiniști utilitari desfășoară un amplu proces de curățire a copacilor. Dacă oamenii sunt profesioniști în munca lor, sătenii însă par mai degrabă rău voitori și în loc de o vorbă bună care ar trebui adresată acestor cățărători se uită ca nu cumva vreo creangă să le cadă în curte sau să le fie afectat vreun cablu.

„Nu creăm probleme pentru că știm cum se lucrează. Am fost și în alte locuri de țară. Dar asta este la noi, să se mai țipe de după gard sau să ne sâcâie câte unul”, spune un alpinist cu zâmbetul pe chip.

De cealaltă parte, un sătean trecut de 70 de ani se uită tăios la alpiniști cățărați în copaci și care cu un fierăstrău taie crengile și strigă către acesta:curatare-copaci-scheia-5

Să nu cadă pe cablu că rămân fără curent. Să nu cadă nici pe cablu de la televizor că nu mai văd niciun program”,  se aude de departe vocea localnicului.

 

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*