Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Drumul Câmpulung- Rarău- Chiril va fi închis în perioada de iarnă

cj-suceava-19Drumul Județean 175 A Câmpulung Moldovenesc-Rarău-Chiril va fi închis în perioada de iarnă deoarece traseul drumului este în zonă montană cu teren accidentat, declivități mari, iar lățimea părții carosabile cu dimensiuni reduse. O astfel de hotărâre pentru această arteră de circulație a fost luată de deliberativul județean în reuniunea de luni, de la Sala Ștefan cel Mare a Consiliului Județean.

Potrivit aceleiași hotărâri pe drumurile județene încadrate pe nivelurile III și IV de viabilitate pe timp de iarnă se va acționa numai în cazuri deosebite, ca urmare a solicitărilor formulate de primării,școli sau alte instituții publice, pentru deblocarea autovehiculelor surprinse de căderile masive de zăpadă sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară.
like-facebook
Se încadrează pe nivelul I de viabilitate drumurile care leagă județul Suceava de județele vecine, drumurile ce leagă zone cu populație numeroasă care nu poate fi aprovizionată pe rute ocolitoare,zone industriale importante care trebuie aprovizionate cu materii prime, alimente sau forță de muncă.

A fost încadrat pe primul nivel de viabilitate și drumul județean DJ 290A,km 0+000-3+200 Salcea(DN29)-Aeroport, în vederea asigurării circulației spre Aeroportul „Ștefan cel Mare-Suceava”.

Pe nivelul II de viabilitate se încadrează drumurile ce leagă centrele de comună cu orașele sau centrele de comună între ele, drumurile care se încadrează cu drumurile naționale și asigură accesul spre frontieră, precum și drumurile care traversează zone turistice.

Nivelul III de viabilitate cuprinde restul drumurilor județene unde se intervine cu mijloace locale sau în caz de necesitate.  Potrivit expunerii de motive semnată de președintele CJ, Gheorghe Flutur,nivelul IV de viabilitate cuprinde sectoare de drumuri cu trafic redus ,motiv pentru care cheltuielile pentru menținerea în stare de viabilitate sunt mari și nu pot fi justificate din punct de vedere economic.

Potrivit lui Flutur pe drumurile județene incluse pe nivel II și IV de viabilitate,agenții economici interesați vor putea executa lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului numai cu acordul prealabil al administratorului drumului, respectiv al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava în calitate de instituție subordonată Consiliului Județean Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*