Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Consilierul județean Mișu Gafencu, nemulțumit de schimbările pe funcții din poliție

misu-gafencuFostul prim adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, comisar șef Mișu Gafencu, consilier județean al PSD, a tras un semnal de alarmă, în plenul județului, vizavi de schimbările care au loc la nivelul poliției județene, dar și la alte instituții polițienești din județ, care aduc, spune el, instabilitate și neîncredere la nivelul acestei structurii.

like-facebookDupă ce a plecat fostul inspector șef al IPJ, Nicușor Toderuț, nu reușim să stabilizăm oameni pe funcții. Multe accidente de circulație, aproape 90, suntem în top la nivel național, după noi este județul Prahova. De la Vatra Dornei a plecat Iacoboaie, de la Rădăuți-Rotaru și uitați că nu este bine. Aș ruga să fie transmis domnului inspector șef care este și el interimar să încercăm să strângem rândurile pentru că 88 de accidente mortale în județul Suceava este destul de mult. Aș fi vrut să fac și eu parte din ATOP dar nu am reușit. Sunt alții cu expertiză, domnul Cușnir…domnul Nechifor, 30 de ani am lucrat efectiv în structurile de ordine publică, dar voi fi alături de domnul Șalar (președinte ATOP Suceava) și vom face treabă bună”, a spus Mișu Gafencu.

În aceeași ordine de idei, președintele CJ, Gheorghe Flutur a spus că unii nu au putut intra în ATOP, dar s-ar putea sugera să fie invitați.

„Sunt foarte probleme legate de acest domeniu, de exemplu, numirile, asta ar mai lipsi, să discutăm noi numirile la IPJ. Nu pot să fac asta. Nu este corect, dar domnul Gafencu spune pe fond că instabilitatea la o instituție vine și din interimate sau schimbări foarte dese care nu dau o linie într-o anumită direcție. Acesta ar fi mesajul și aici mai degrabă Prefectura și nu noi”,  a spus Flutur.

În opinia lui Flutur ar trebui discutat în Colegiul Prefectural despre eliminarea cauzelor accidentelor și unul ar fi marcajele rutiere.

„Și eu sunt supărat că pe drumurile naționale au niște proceduri…În loc să asfaltăm vara, stăm și ne chinuim acum, bine că se asfaltează dar trebuie grăbit repede marcajul rutier. Pe drumurile județene, noi am făcut acest lucru, va trebui să atenționăm drumurile naționale că sunt multe porțiuni nemarcate. DN 17 la Iacobeni, aderența lasă de dorit și din cauză că s-a pus asfalt dar este și disciplina în trafic o cauză dar și căruțele care din păcate creează probleme, cum am avut în luna august cu căruțașii. Sunt de acord că sunt multe probleme și sunt de acord să avem o ședință specială pe acest subiect”,  a mai spus șeful administrației județene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*