Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Doi italieni condamnați cu suspendare, pentru că au obligat sucevence să se prostitueze

palatul-de-justitieDoi italieni de 53 și 39 de ani au fost condamnați de magistrații Tribunalului Suceava la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de patru ani pentru că au obligat mai multe sucevence să practice prostituția.  Ruggeri Giancarlo și Di Munno Maurizio au făcut apel, însă, la Curtea de Apel Suceava, sperând să obțină o pedeapsă mai mică.

like-facebookCurtea de Apel Suceava a respins, însă, marți, ca nefondate, apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava şi de inculpaţii  Ruggeri Giancarlo și Di Munno Maurizio împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul respectiv. Aceeași instanță i-a obligat pe inculpați  la plata către stat a sumei de câte 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel.

Cei doi italieni, Giancarlo Ruggeri (53 de ani) şi Maurizio Di Munno (39 de ani), ambii din Torino, au avut un complice, în persoana unei femei din comuna Arbore, Lăcrămioara Puşcaşu, zisă „Lili”, trimisă anterior în judecată şi condamnată definitiv în vara lui 2012 la nu mai puţin de opt ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, „Lili”, concubinul ei, Giancarlo Ruggeri şi amicul acestuia din  urmă, Maurizio Di Munno, au venit la sfârşitul lui 2007 în România, pe raza judeţului Suceava, cu scopul de a căuta tinere pe care să le ducă în Italia şi să le oblige să practice prostituaţia în folosul lor.

După două încercări eşuate, au convins-o pe Cristina S. să meargă cu ei în Italia, promițându-i un loc de muncă bine plătit, ca barmaniţă.

Victima nu avea nici un loc de muncă, provenea dintr-o familie dezorganizată şi la rândul ei avea patru copii minori pe care nu îi putea întreţine și a ales să meargă în Italia.

În aceeași perioadă (2008) au păcălit o altă tânără, Maria C., care era despărțită de soţ, să meargă cu ei în Italia, păcălind-o că va lucra ca menajeră sau barmaniță într-un restaurant. În Italia, femeile au fost obligate să se prostitueze. Victimele erau obligate să practice prostituția în fiecare noapte, singura zi liberă fiind duminica. La întoarcerea de la stradă, trebuiau să predea toţi banii obținuți traficanților, iar în momentul în care acestea refuzau să facă acest lucru sau sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei erau prea mici şi nu se ridicau la pretenţiile traficanţilor, victimele erau ameninţate cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, de multe ori fiind bătute de traficanţi. Mai mult, în procesul de „corecţie” intrau şi partidele de sex cu unul dintre proxeneţi.

Una dintre femei a fost trimisă acasă de indivizi pe motiv că era urâtă și nu făcea bani, iar cealaltă a fost trimisă în țara noastră după un control al carabinierilor din zona Torino.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*