Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Primarul din Forăști a contestat, în instanță, ordinul de demitere emis de prefect

BrăduțPrimarul comunei Forăști, Brăduț Avrămia, a depus, marți, la Tribunalul Suceava o contestație împotriva ordinului de demitere emis vineri, de prefectul județului Suceava. Edilul a declarat, pentru SuceavaNews, că terenul a fost achiziționat de către soția sa în urma unei licitații publice la baza căreia a stat o hotărâre a Consiliului Local.

like-facebookPrimarul a emis doar dispoziția în vederea înființării comisiei de licitații publice pentru vânzarea unei suprafețe de 800 mp. Nu am participat la licitație și nu am nicio legătura cu acest teren. La nivelul celor 16 ani de când am fost ales primar al comunei au fost emise aproximativ 4000 de dispoziții din care 60-70 pentru comisii de licitații pentru concesiuni, achiziții publice, vânzări terenuri etc. Conflictul de interese în Legea aleșilor locali nu este prevăzut pentru demitere, articolul la care fac referire juriștii Instituției Prefectului este neconstituțional”,  a spus primarul comunei Forăști.

Prefectul județului, Constantin Harasim, a emis vineri ordinul de încetare din funcție a primarului comunei amintite, declarând că, potrivit legii, prerogativele funcției de primar vor fi preluate de viceprimarul ales, Nichita Nazarov.

Luni, la prefectul județului, o delegație din comuna Forăști în frunte cu viceprimarul comunei a avut o întâlnire cu reprezentantul Guvernului în teritoriu căruia i-a înaintat un tabel cu peste 700 de semnături pentru susținerea și rămânerea pe funcție a lui Brăduț Avrămia.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*