Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Rădăuțiul a cerut bani de la CJ, printr-un fax, chiar în timpul ședinței. Vezi reacția consilierilor!

nechifor la cjÎn timp ce pe ordinea de zi a Consiliului Județean Suceava se discuta, luni, amendamentul la proiectul de rectificare a bugetului, privind alocarea sumei de 500.000 de lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru constituirea unor stocuri care să asigure furnizarea de agent termic pentru populație pentru iarna 2016/2017, al cărui inițiator a fost președintele CJ, Gheorghe Flutur, fostul șef al adminstrației județene, Cătălin Nechifor, a propus alocarea sumei de 600.000 lei pentru municipiul Vatra Dornei și a sumei de 600.000 de lei pentru municipiul Rădăuți care are nevoie de bani pentru că orașul este decoperit cu sumele pentru subvenții.

like-facebookFlutur a spus că nu se pot aloca bani pentru că municipalitatea rădăuțeană nu a trimis nicio solicitare în acest sens. În replică, Nechifor susținea că ar fi trimis de la Primărie prin fax o solicitare.
„Nu am cunoștință de un asemenea fax și susțin în continuare alocarea sumei de 500.000 de lei pentru municipiul Vatra Dornei”,  a spus Flutur, care a precizat că acești bani sunt alocați din Fondul de Rezervă al CJ și că banii trebuie drămuiți bine.

După ce au fost supuse la vot articolele la amendamentul  lui Nechifor cu alocarea sumelor de 600.000 de lei pentru Vatra Dornei și aceeași sumă  pentru Rădăuți, și care au fost respinse de consilierii județeni liberali, rămând în picioare doar alocarea sumei de 500.000 de lei pentru dorneni, în timpul reuniunii a ajuns la Flutur acel fax. Faxul a ajuns la după ce acest amendament trecuse.

Trebuie amintit că primarul municipiului Vatra Dornei a solicitat sprijin financiar pentru asigurarea de energie termică pentru populație în iarna 2016/2017, municipiul afându-se în imposibilitatea de a acoperi aceste cheltuieli.

Consilier județean PNL, Bădeliță: Dacă punem 600.000 la Rădăuți și 600.000 la Vatra Dornei rămânem la Fondul de Rezervă cu mai puțin de 100.000 de lei. Dvs. credeți că e normal ca în prag de iarnă când pot să apară calamități să rămânem cu 100.000? Asta e scriptic și real. Nici nu ar trebui să luăm în calcul situația aceasta”

Flutur: „Supun la vot amnedamentul domnului Nechifor cu 600.000 de lei pentru Vatra Dornei. Cine este pentru?”

Consilierii PSD au votat pentru; consilierii PNL împotrivă.

Flutur: „Apelul meu: încercăm să stabilim urgențele împreună dar urgențele reale. Urgență înseamnă o solicitare din partea unei localități care are probleme, iar eu nu acest lucru nu l-am știut. Asta nu înseamnă că în perioada următoare nu vom fi deschiși la astfel de solicitări, fie că Vatra Dornei nu-și rezolvă problemele va trebui să-i mai ajutăm, fie că Rădăuțiul sau alte localități au probleme va trebui să stabilim urgențele. Nu putem pe picior așa…Sigur că fiecare dintre dvr., este dreptul dvr. să faceți amendamente. Trebuie să ne uităm atent și la zestrea pe care o avem și suntem responsabili până la sfârșitul anului. Supun la vot amendamentul cu punctul meu de vedere că astăzi, nu avem aceste resurse. Nu am fost nici solicitați de primăria Rădăuți pentru această chestiune, dar zilele viitoare vom lua legătura, o să-l împuternicesc pe domnul vicepreședinte Seredenciuc să vedem ce probleme deosebite sunt la Rădăuți dar nu numai acolo”.

Nechifor: „Insist. Aveți pe fax o solicitare transmisă de Primăria Rădăuți. În al doilea rând, dacă dvr. nu ați fost informat e un lucru care nu contează foarte mult. E dreptul nostru de a fi informați și de a pune în discuție acest amendament. Vă rog foarte mult să îl luați în discuție. E aceeași situație și la Rădăuți ca și la Vatra Dornei”.

Flutur: „Am înțeles domnule consilier.Fac apel la o abordare corectă și responsabilă. Și dacă ar fi să primești astăzi un fax sau acum când este ședință dați posibilitatea din respect pentru toată lumea de aici să facem analiza asupra ceea ce putem, asupra nevoilor adevărate care sunt și nu lucruri pe picior. De aceea astăzi supun la vot amendamentul domnului Nechifor pentru Rădăuți. Cine este pentru?”.

Consilierii PSD au votat pentru; consilierii PNL împotrivă. Prin urmare, acest amendament al lui Nechifor a fost respins dat fiind faptul că majoritate a aparținut liberalilor.

Flutur: „Ora 11.16 minute. Acum a venit faxul de la Rădăuți”

Cușnir: „Dacă ați primit un fax la un sfert de oră după începerea ședinței și am fi votat în cunoștință de cauză înseamnă că ne-am fi făcut că administrăm județul. În schimb la ultima ședință a CL Suceava, primarul Lungu a pus pe ordinea suplimentară a ședinței un proiect de hotărâre pentru că hârtiile au fost aduse în timpul ședinței, o hotărâre de plată în avans a subvenției. Spuneți-mi, domnul Lungu s-a făcut că administrează municipiul Suceava?”.

Flutur: „Repet: nu vreau să intru în astfel de discuții. Avem foarte mule priorități astăzi, să le discutăm. Eu garantez respectarea cu strictețe a regulamentului. Sunt aici oameni responsabili, secretarul județului și pe probleme de proceduri să respectăm etapă cu etapă. Am aceeași deschidere să discutăm prioritățile Rădăuțiului și poate că una din ele este deschiderea mâine dimineață a drumului pe care îl modernizăm spre Rădăuți și dinspre Suceava și dinspre Sucevița. Ne preocupă foarte mult Rădăuțiul, cum ne preocupă și pentru căldura care trebuie să o primească oamenii la prețuri rezonabile. Vom vedea zilele viitoare și vom face o analiză”. 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*